- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Цвијановић: БиХ ће бити много боље без странаца

© Sputnik / Дејан СимићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
БиХ ће бити много боље уколико страни фактори пусте да се домаћи и изабрани народни представници договарају и сами процењују шта су њихови интереси и потребе, изјавила је председник Републике Српске Жељка Цвијановиић.
Цвијановић је рекла новинарима у Бањалуци да од силних страних стручњака, који су, како је рекла, овде продефиловали у последњих 30 година, није видела нешто добро.
''Они нас посматрају као експеримент, у којем мало-мало треба послати неког изасланика или да неко дође да нам даје одређене рецептуре за нека микро решења", навела је Цвијановић.
Она је, како преноси Срна, рекла да одговорно тврди да су институције у оба ентитета у БиХ веома способна да сама доносе одлуке, а које ће много боље и квалитетније доносити када буду имали потпуну аутономију да се понашају у складу са уставом и законом.
"Све до сада су биле разне експерименталне фазе", рекла је Цвијановић, коментаришући најаве Велике Британије да ће послати војне стручњаке у БиХ ради борбе против утицаја Русије, јачања мисије НАТО-а и унапређења стабилности и безбедности у земљи.
Цвијановићева је констатовала да је на овим просторима много страних стручњака, од којих, како је навела, неће стићи боља решења, пренела је РТРС.
Припадник британске полиције испред Даунинг стрита 10, седишта британског премијера - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
РЕГИОН
Лондон оснива антируски центар у Сарајеву
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
РЕГИОН
Додик о британском антируском центру: Манир старих колонијалаца, не постоји легалан пут да уђу у БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала