- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Које воће највише гоји

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/G.steph.rocket/Cropped photo / Медитеранска исхрана
Медитеранска исхрана - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Воће је на самом врху листе намирница које би требало свакодневно да уносите, али и воће има своју калоријску вредност и садржи шећер.
Када би просечно уносили више од 100 грама слатког и калоричног воћа, дневно би уносили додатних 350 калорија и 60 грама шећера.
Погледајте калоријску вриједност неких воћки:
Воће је добро за вас и нуди организму потребне нутријенте и минерале, али се и разликује по количини шећера који садржи.
Ако желите да одржите телесну тежину или сте на дијети, добро је знати које воће је добро избегавати.

Манго

Један манго садржи око 45 грама шећера, па није најбољи избор за оне на дијети. Ако вам је манго омиљено воће, а на дијети сте, поједите само кришку или две.

Грожђе

Само шака грожђа садржи око 23 грама шећера, а то је јако пуно за те мале бобице које се лако једу. Мање ћете га појести ако их пресечете на пола и ставите у замрзивач, али ће тако сигурно послужити као права летња посластица која се жваће нешто дуже…

Трешње

Мало је оних који трешње не воле, али нажалост садрже и пуно шећера па ће само мала порција пружити и до 18 грама шећера. Наравно, најбоље је појести мале количине, мада знамо колико је то тешко…

Банана

Једна мања банана садржи око 14 г шећера, ако је то превише за ваше потребе, пола банане можете додати оброку, јогурту или салатама.

Смокве

Две мање смокве садрже око 16 г шећера, па ће вам бити довољно неколико кришки ове посластице ако сте на дијети. Додајте их доручку или салатама, пише портал Независне.
поврће - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
ДРУШТВО
Како се правилно пере воће и поврће?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала