- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда није могла са „руским Бајерном“ – највећа жеља остала сан

© Фото: Принтскрин/ФК ЗенитМатео Касијера, Зенит, трансфер
Матео Касијера, Зенит, трансфер - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Имала је Црвена звезда велику амбицију да овог лета појача тим квалитетним играчима из Русије, али против силе се није могло. Конкретно, сила звана Зенит испречила се српском шампиону у намери да ангажује колумбијског нападача Матеа Касијеру који је завршио у Санкт Петербургу.
Дуго је нападач Сочија био на скенеру црвено-белих. Слали су и понуде када су чули да је руски клуб расположен да га прода, али док је Звездина моћ ишла максимум до два милиона евра за обештећење, преовладао је Зенитов „бајерновски“ приступ – плати и носи.
Као што немачки деценијски владар купује све што ваља на домаћој сцени, тако је и најбогатији клуб Русије одлучио да доведе Касијеру и намерно ослаби ривала у лиги. Платио је 4,5 милиона евра плус одређене бонусе, а после потписивања уговора до јуна 2026. закључали су га на 20 милиона евра, колико износи откупна клаузула.
Оно што је посебан успех Зенита и треба на томе честитати његовом руководству је чињеница да су успели да наговоре Колумбијца на трнасфер у Санкт Петербург у тренутку док многи фудбалери гледају да напусте Русију у јеку ситуације у Украјини.
Касијера је прошле сезоне постигао 14 голова на 23 утакмице, уз шест асистенција. Сочи је направио добар посао пошто за долазак Касијере прошлог августа платио 1,2 милиона евра.
Једино што се овим трансфером нису отарасили Зенита који планира да их још једном „ороби“. У питању је бразилски штопер Родригао који је такође жеља шампиона Русије и само је питање дана када ће покуцати на врата Сочија са питањем – колико кошта?
Иначе, Матео Касијера би могао да дебитује за нови клуб баш против Црвене звезде са којом Зенит игра пријатељску утакмицу у Сочију у недељу, 3, јула.
Херта, навијачи, ултрас - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Право с трибине у председничку фотељу
Страхиња Павловић, Салцбург, Аустрија - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Први Србин у „фудбалу сутрашњице"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала