- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Британском амбасадору изражен протест због увреда на рачун Русије

© Sputnik / Антон ДенисовЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Амбасадор Велике Британије у Москви Дебора Бронерт позвана је у четвртак у Министарство спољних послова Русије, где јој је уручен протест у вези са простачким изјавама руководства Велике Британије против Русије и председника Владимира Путина, саопштило је руско Министарство.
„У Министарство спољних послова Русије 30. јуна је позвана амбасадор Велике Британије у Москви Дебора Бронерт. Њој је изражен оштар протест у вези са отворено простачким изјавама британског руководства против Русије, њеног лидера, званичних представника власти, као и руског народа“, прецизира се у саопштењу.
„Амбасадору је уручен меморандум у којем се указује неприхватљивост увредљиве реторике представника британских власти. У пристојном друштву уобичајено је да се за такве изјаве пружи извињење“, навели су у Министарству.
Руско Министарство је додало да је амбасадору „осим овога, указано на неприхватљивост праксе ширења очигледно лажних информација изјавама званичника Велике Британије, посебно о „претњама употребом нуклеарног оружја“ које је наводно изјавила руска страна.
Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
РУСИЈА
Џонсон назвао поступке Путина „примером токсичне мушкости“ – уследила иронична реакција Кремља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала