- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал уз изгубљен сет до трећег кола Вимблдона

© AP Photo / Kirsty Wigglesworth / Рафаел Надал, Вимблдон, тенисРафаел Надал, Вимблдон, тенис
Рафаел Надал, Вимблдон, тенис - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
Пратите нас
Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у треће коло Вимблдона после тријумфа над Литванцем Рикардасом Беранкисом у четири сета - 3:1 (6:4, 6:4, 4:6, 6:3).
Није било лако Шпанцу, 106. тенисер света се испоставио као тврд противник за једног од главних носилаца на лондонском гренд слему, али није имао снаге за велико изненађење. Ипак, натерао је Шпанца да се бори за пролаз у наредну фазу и проведе на терену пуна три часа.
Одолевао је Беранкис дуго у првом сету, био добар на свом сервису, мучио је Надала, али је Рафа поново показао карактер шампиона у последњем гему када је сачекао неколико лоших удараца Литванца и брејк шансу. На крају је искористио другу сет лопту и лако повео.
Други сет је донео мало већу борбу и по брејк на обе стране. Прво је Рафа изгубио сервис, два гема касније и Беранкис па се опет дошло до 5:4 за Рафу. И опет је Надал успео да казни Литванца брејком. Беранкис је спасио три сет лопте, али није могао и четврту па је Рафа повео са 2:0.
Подигао је Литванац ниво тениса у трећем сету, или се Рафа уморио, углавном све је било слично као пре неколико дана у дуелу са Серундолом. Надал је претрпео брејк у првом гему трећег сета, а Беранкис до краја одиграо сконцентрисано и лепо и после 6:4 смањио резултат на 2:1.
Међутим, оптимизам Литванца и Надалових анти-фанова трајао је веома кратко. Рафа је прво направио брејк и онда стигао до коначног тријумфа на мечу. Био је прекид због кише и склапања крова.
Надалов ривал у трећем колу Вимблдона биће Италијан Лоренцо Сонего, 57. тенисер света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Какав отац, такав син /фото/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Немци тврде: Надал нема некрозу кости стопала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала