- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Асанж поднео жалбе на одлуку о изручењу Америци

© Sputnik / Justin Griffiths-Williams / Уђи у базу фотографијаПристалице оснивача Викиликса Џулијана Асанжа протестују против саслушања о изручењу, у Лондону, Велика Британија
Присталице оснивача Викиликса Џулијана Асанжа протестују против саслушања о изручењу, у Лондону, Велика Британија - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Џулијан Асанж, оснивач Викиликса, поднео је жалбу на одлуку о екстрадицији Сједињеним Америчким Државама, рекао је његов адвокат Герет Пирс.
Поднете су две жалбе Врховном суду Велике Британије на одлуку о екстрадицији, рекао је Пирс за „Вол стрит џурнал“. Сада је на суду да одлучи да ли ће жалбе узети у разматрање, додао је Асанжов адвокат.
Асанж се суочава са 18 тачака оптужнице у САД, укључујући и оне за шпијунажу после објављивања тајних војних докумената на Викиликсу, који су разоткрили америчке ратне злочине у Ираку и Авганистану.
Британски државни секретар Прити Пател, одобрила је 17. јуна Асанжово изручење САД, где му прети казна од 175 година затвора, иако је његова одбрана навела да не сме да буде испоручен због здравствених разлога.
Из Викиликса су саопштили да је одлука о изручењу Џулијана Асанжа Америци „мрачни дан за слободу штампе и британску демократију“.
Џулијан Асанж протест у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СВЕТ
Уредник Викиликса: Америка прогања Асанжа јер је открио истину о њиховим грешкама
Акција у знак подршке Џулијану Асанжу испред зграде суда у Лондону  - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2022
СВЕТ
Задат самртни ударац слободи мисли на Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала