Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Безобразлук и ароганција“: Петковић одговорио Приштини

© Sputnik / Лола ЂорђевићПетар Петковић
Петар Петковић  - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Иза бесмислених софизама којима Вљоса Османи брани одбијање Приштине да омогући формирање Заједнице српских општина крије се најобичнији безобразлук и ароганција, наводи се у саопштење за јавност директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.
У саопштењу стоји да се „обесмишљавање процеса дијалога и неспровођење преузетих обавеза не може правдати правничким аргументима, јер непоштовање онога што су потписали представници Београда и Приштине је ништа друго до негација права“.
„То не чуди, пошто је читав систем на којем Приштина данас гради свој такозвани државотворни поредак једна велика негација права, а ономе што је настало на антиправним основама и данас се удахњује живот свакодневном негацијом права српског народа на Косову и Метохији“, пише у тексту.
Из Канцеларије наводе да је Приштина дужна да омогући формирање Заједнице српских општина како је дефинисана у Бриселском споразуму и пратећим документима и уколико жели да гради нормално друштво, пре свега мора да мења свој фашистички однос према српском народу.
„Владавина права на Косову и Метохији јесте и остаће оксиморон и апсурдан концепт, док год албанске политичке елите буду право и правду гарантовале само Албанцима и владале силом, арбитрарношћу и насиљем као што данас чине“, пише у саопштењу и истиче:
„А што се тиче ‘асоцијације зелених општина‘ коју предлаже госпођа Османи, хвала јој лепо, али Срби су још 1389. године јасно рекли да они у било каквој ‘зеленој‘ асоцијацији не желе да живе.“
Косово је срце Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СРБИЈА
Стано: Косово има право да укине КМ таблице, али постепено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала