- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Са ким ће Влаховић да игра?

© AP Photo / Alessandra TarantinoДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Фудбалски клуб Јувентус саопштио је званично да су Алваро Мората, Пауло Дибала и Федерико Бернардески напустили торински клуб. Прилично је то велики потез, па се зато посавља питање са ким ће Душан Влаховић играти следеће сезоне?
Мората је претходне две сезоне био на позајмици у Јувентусу, а за „црно-беле" из Торина одиграо је 92 утакмице и постигао је 32 гола. Он се враћа у мадридски Атлетико са којим има уговор до јуна наредне године.
Јувентус је имао могућност да откупи уговор шпанског репрезентативца за 35.000.000 евра, али се два клуба нису договорила око обештећења за Морату.
Дибали и Бернардескију су истекли уговори са торинским клубом.
Дибала је имао понуду Интера, али италијанки медији наводе да су мале шансе да аргентински нападач настави каријеру у миланском клубу. Он је у Јувентусу провео седам сезона, а постигао је 115 голова на 293 утакмице.
Бернардески је био члан Јувентуса од 2017. године, а могао би каријеру да настави у Наполију. Постоје разговори, али и даље није дошло до реализације.
После одласка овако три важна играча, сада се поставља питање са ким ће Душан Влаховић играти следеће сезоне? Управо се то питају и навијачи Јувентуса на италијанским медијима.
Истичу да је Стара дама са одласком ове тројице изгубила нападачку снагу, па је сада то потребно некако надоместити.
Влаховић јесте талентован, али да ли може сам да надокнади голове које су давали Дибала и Мората?
Надају се присталице Јувентуса да ће се и Федерико Кјеза опоравити, али црно-бели из Торина могу да упадну у проблем ако, неким случајем, Влаховић задобије повреду у току сезоне.
До сада се најављивало да је Филип Костић близу потписа за Јувентус, те да ће готово сигурно постати члан Старе даме и преселиће се из Бундеслиге.
Већ дуже време се истиче да ће Пол Погба стићи у Јувентус, чиме би Француз, ако буде играо како зна, могао много да допринесе везном реду Старе даме.
Поред свега споменутог, треба рећи да је Матијс Де Лихт све ближи преласку у Челси, тако да би у том случају Јуве морао да реагује и у одбрани, а ту би један од кандидата био Никола Миленковић из Фиорентине.
Дакле, још један српски фудбалер на мети Јувентуса. Потенцијално бисмо у Јувеу следеће сезоне могли да гледамо Влаховића, Костића и Миленковића.
Српски нападач Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Србин је опет погодио, али Лос Анђелес није имао разлог за славље /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала