- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станковић сумирао утиске: Новајлије се уклопиле, циљ је Лига шампиона

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Станковић
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде окончали су припремни период у Словенији, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић говорио је о циљевима које екипа има у наредном периоду, као и појачањима Кингси Кангви и Осману Букарију.
Дејан Станковић задовољан се вратио са припрема, а у Словенији је имао прилику и да процени колико су Кингс Кангва и Осман Букари потребни екипи.
„Изванредни су за почетак, јер кад се убаце два или више елемента у екипу која већ две до три године игра заједно, треба стрпљења и рада. Неоспоран је њихов играчки квалитет, само треба да имамо стрпљења да похватају све захтеве на које су наши момци навикли. Само да их убацимо у тај процес како би што пре схватили начин на који нападамо, на који се бранимо, наш интензитет игре и које су нам идеје на сваком делу терена. Они су доста квалитетни у сваком смислу те речи, тако да неће бити великих проблема што се тиче адаптирања на нову екипу“, истакао је Станковић за клупски сајт.
После изванредне сезоне и дупле круне, Звездин циљ је још једна Лига шампиона и то да се прође треће коло.
Сви се томе надамо и тежимо ка томе и радимо на томе. Никада нисам себи правио алиби, не желим ни сад, али ако је један Жозе Мурињо рекао за Рому да је Лига конференција њихово такмичење и да ће све урадити да играју Лигу Европе и направе искорак... Жозе је јак на речима, то знамо, али смо и ми у претходне две сезоне показали да можемо да играмо са озбиљнијим клубовима и екипама од нас. Урадићемо све да прођемо треће коло, а после у плеј-офу... Не могу да кажем да немамо шта да изгубимо, али доста ће нам бити лакше да играмо против било кога ту, јер знамо шта то доноси, као и титула следеће сезоне, тако да имамо леп пут испред себе. Када будемо прави и одговоримо на сва питања која нам поставе на терену, можемо да се надамо историјском успеху Црвене звезде“, објаснио је Станковић.
Колико су појачања донела тиму и колико је Звезда спремна за предстојећу сезону биће јасно већ трећег јула када ће црвено-бели гостовати Зениту у Сочију.
„С обзиром да смо радили изузетно јако и да смо на три дана играли утакмице, очекује нас тежак пут до тамо пре свега, у смислу одласка и повратка, а видећемо ко ће играти. Ко год да изађе на терен, захтеви су исти, а сигурно нећу ризиковати са играчима који имају мање физичке проблеме, јер знамо за шта се спремамо и битно је да од 10. јула сви буду здрави и прави за почетак првенства и оно што нас очекује у наставку“, закључио је Дејан Станковић.
Гејлор Канга и Александар Драговић – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Рус послао Звезди јасну поруку: На терену нисмо браћа
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Душан више није „Роналдо“ – већ „дуга деветка“ Јувентуса /видео/
ФИФА - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
ФИФА олакшава посао судијама у Катару – нових 12 камера и сензор у лопти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала