- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Порука из ДФ-а новим партијама: Чека их бродолом

© Фото : Уступљено СпутњикуЈелена Божовић
Јелена Божовић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Посланица Демократског фронта Јелена Божовић увјерена је да ће Покрет Европа сад и евентуална Демохришћанска странка Здравка Кривокапића доживјети бродолом већ на првим изборима.
Покрет Европа сад формирали су министри из 42. Владе Црне Горе Милојко Спајић и Јаков Милатовић, док је могућност формирања Демохришћанске партије најавио бивши премијер Здравко Кривокапић.
Јелена Божовић каже за Спутњик да се ради о групи авантуриста који су у политику ушли преко леђа Демократског фронта да би данас саопштавали како ДФ не може бити њихов партнер.
„Замислите како се осјећају гласачи ДФ-а кад чују такве поруке од људи чијим су гласовима Спајић, Милатовић и Кривокапић извучени из анонимности. Логична је мржња ове тројице према ДФ јер су Спајић, Милатовић и Здравко Кривокапић до 30.августа гласали за ДПС, а онда су користили своје учешће у Влади да би обманули прије свега српски народ. Нијесу потписали Темељни уговор, чиме су преварили СПЦ, није одржан попис становништва, тачније нису урадили ништа што је обећано људима који су 2020.године срушили резим Мила Ђукановића и који су на литијама одбранили светиње. Након свега остали су само пиони НАТО пакта тако да ће подршку за своје политичко дјеловање моћи да пронађу једино међу својим истомишљеницима, а то су гласачи ДПС, СД, СДП, комите и слично. Тешко да могу на другој страни наћи гласаче пошто није лако прихватити политички салто мортале који је ишао од наводне подршке СПЦ, а завршио у крилу НАТО савеза”, коментарише Божовићева.
Она истиче да је Здравко Кривокапић од Србина прије 30.августа одмах након избора постао „200 одсто Црногорац”, а сада и јавно напада епископе Српске православне цркве.
„Подсјетићу да је одмах након избора 30. августа носио цвијеће Драгињи Вукасановић Станковић која је српски народ у Црној Гори назвала посрбицама. Здравко Кривокапић у своју странку сада може да позове и Рашка Коњевића за кога је јавно у Скупштини рекао да би волио да Рашко Коњевић буде посланик у странци коју би Здравко основао“, каже Божовићева.
Она оцјењује да је тројка Кривокапић, Спајић, Милатовић издала све тековине побједе од 30.августа.
„Први парламентарни избори на којима буду учествовали биће зато њихово суочавање са суровом истином која се зове цензус. Како су дошли на политичку сцену тако ће и да нестану”, мишљења је Божовићева.
Цетињски манастир - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
РЕГИОН
Митрополија црногорско-приморска: Ђукановић изрекао неистину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала