- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турску и Русију повезује сарадња, Анкара ће наставити политику равнотеже

© Sputnik / Лоола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
Пратите нас
Турска и Русија имају заједничке пројекте који их повезују, а Анкара ће наставити да води избалансирану политику, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
„Знате наш приступ том процесу од самог почетка. Овде се залажемо за управљање тим процесом, пратећи политику равнотеже. Наставићемо ту политику и у будућности. Због тога сада имамо одређене везе с Русијом. Данас добијамо одатле око 40 одсто природног гаса који користимо. С друге стране, у овом тренутку се ради на електрани 'Акују'. Четврти блок ће бити покренут у наредних неколико месеци, можда и у јулу. Надемо се да ће покретањем четвртог блока рад те електране бити убрзан и да ће она почети да ради 2023. или 2024. године. То пажљиво прати мој министар енергетике и природних ресурса“, рекао је Реџеп Тајип Ердоган новинарима по повратку са самита НАТО-а, из Мадрида.
Према његовим речима, Анкара и Москва имају односе и контакте у сфери одбрамбене индустрије.

„Сва та питања нас повезују. Због тога ћемо наставити те односе и с Русијом, и с Украјином, наставићемо ту уравнотежену политику. Желимо да наша дипломатија не страда“, рекао је Ердоган.

Заставе Турске и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СВЕТ
Шта је то истрговао Ердоган да би подигао НАТО рампу за Шведску и Финску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала