- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: „Пукла љубав“ Европљана и Украјинаца

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Заменик руководиоца Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев истакао је да „љубав“ Европљана и Украјинаца пуца, јер су од њих сви већ уморни.

„Изгледа да се узбудљива љубавна прича Европљана и Украјинаца завршава. Европљани више не желе Украјинце, већ су уморни од њих. Бесни Пољаци присетили су се свог помахниталог национализма. Гласно подсећају скоро четири милиона Украјинаца, који су се сместили у њиховој земљи на то да су у Пољској. Слични процеси одвијају се и у другим европским земљама, које су започеле 'љубавне игре' са Кијевом“, написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Како је нагласио, од украјинофилије до украјинофобије само је један корак. Према његовим речима, избледела осећања неће поново распламсати никаква обећања о будућем не тако скором и неравноправном браку.

„А, не би било лоше да се Украјинци сете и своје некадашње љубави према неискусном момку у зеленој мајици. И, ради сопственог добра, требало би да што пре раскину тај брак заувек“, додао је Медведев.

Специјална војна операција

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Лондон - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
РУСИЈА
Руска дума: Енглеска навикла да живи на рачун других, али за њу је сунце империјализма заувек зашло
Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
РУСИЈА
Песков о могућем рату свих против свих: Надамо се да Запад још увек има политичке воље и разума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала