- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбојкаши који су одбили да играју против тзв. Косова поручили: Биће још медаља!

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Вукашин Рајковић и Марко Макарић, репрезентативци Србије у одбојци на песку, огласили су се поводом одлуке да се повуку са турнира након што је требало да играју са селекцијом такозване државе Косово. Поручили су да је то био њихов став и да ће у будућности бити прилике да се освоји још медаља.
Балканско првенство одржано је ове године у Турској, а жреб је касније спојио Србију и јужну српску покрајину. Чим су то видели Рајковић и Макарић донели су одлуку да се повуку са турнира јер не желе да играју против такозване селекције Косова.
„Када смо сазнали за Балканско првенство знали смо да је једна њихова екипа тамо. Организатори су знали каква је ситуација и раздвојили су нас жребом. Ми смо победили у на старту, док су они изгубили. Чекао нас је меч са Турском и знали смо да уклико изгубимо од Турске идемо на њих, Циљ нам је био да победимо Турску, чак и да освојимо првенство Балкана. Тако смо и ушли у меч, али смо на крају изгубили и знали смо шта нас чека. Одиграо се сценарио који нисмо прижељкивали. Медаља је било раније, биће их још“, изјавио је Вукашин у емисији која се емитује на ТВ Прва.
На крају су Орлови завршили на деветом месту на Балканском првенству, али су Вукашин и Марко високо уздигнуте главе напустили турнир.
„Посебан је осећај када идеш да представљаш своју земљу, свој народ, своју Србију. Тако смо се осећали, то је наша порука, наш став. Верујемо да ће се већина људи у Србији тако осећа. Хвала нашем народу који нам је дао публицитет да се чује за ово. Добили смо велику подршку од породице, пријатеља. Сигурно нам је преко 100 људи које не познајемо послало поруку, писали су као да смо освојили турнир. И ми имамо такав осећај, а не да смо девети. Народ је у нама увидео неку енергију, сада имамо још више мотива да остваримо све што нам је у плану“, поручили су одбојкаши.
Милица Гардашевић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Србија добила наследницу Иване Шпановић – Милица скочила до новог злата!
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Српкиње преко Канаде до финалног турнира
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала