- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски рингишпил“ завртео Италију

© AP Photo / CafaroФилип Ђуричић
Филип Ђуричић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
Пратите нас
Не прође дан да на Апенинима не селе српског фудбалера из једног у други клуб у Серији А. Никола Миленковић, Сергеј и Вања Милинковић-Савић, Саша Лукић, Никола Максимовић, Филип Ђуричић, сви пуне новинске ступце и сви би могли овог лета да промене постојећи дрес.
Јувентус је направио пун погодак довођењем Душана Влаховића који је променио број на дресу. Роналдова седмица отишла је у заборав и „пала“ је деветка - што и доликује једном класичном нападачу.
Када је торинска „стара дама“ платила 80 милиона евра за услуге српског репрезентативца било је јасно да најтрофејнији италијански клуб гледа на дуге стазе. Стигао је у међувремену повратник Пол Погба, пред потписом је и Анхел ди Марија, али опет су главне мете - Срби!
Никола Миленковић и Сергеј Милинковић-Савић.
Штопер Фиорентине којем је остало још годину дана уговора са „љубичастима“ би према писању медија на Апенинима био идеална замена за скупо плаћеног Матијса де Лихта који је наводно затражио да оде из клуба.
Миленковић је на мети бројних европских клубова, али није Јувентус једини из Италије који га тражи. У трку се укључио и вицешампион Интер који идуће сезоне поново напада трон и има највише могуће амбиције, што потврђује потпис Ромелуа Лукакуа, а на радару је и Пауло Дибала, бивши бисер Јувентуса. Доведени су још голман Андре Онана из Ајакса, као и Хенрик Мхитаријан из Роме.
Ипак, сву пажњу у летњем прелазном року који је тек почео див из Торина усмерио је ка звезди Лација - Сергеју Милинковић-Савићу.
Јувентус неће жалити новац, ако треба и 100 милиона европских новчаница како би појачао везни ред „српским генералом“ из редова Лација.
Сергеј је тренутно на одмору са лепшом половином, па ће бити времена за преговоре са њим и његовим менаџером Матејом Кежманом када проћу ове несносне врућине и буде окончан заслужени одмор на мору.
Медији у Италији пишу и да је Филип Ђуричић којем је истекао уговор са Сасуолом могао да пређе у Торино.
Наиме, Хрват Иван Јурић који и те како има слуха за српске фудбалере одлучан у намери да избоксује потпис бивше десетке зелено-црних.
Ђуричић је фудбалер племенитог кова, има фудбал у малом прсту, али је претходне сезоне имао великих проблема са повредама и јасно је да је далеко од оне препознатљиве форме.
Ипак, лако би у дресу торинских „бикова“ могао да се врати у форму и да буде на располагању селектору Драгану Стојковићу Пиксију за Мундијал у Катару крајем године.
Јер, то је свима приоритет свих приоритета. Према писању Ђанлуке ди Марциа, угледног италијанског новинара, Јурић жели да комплетира екипу до одласка на припреме и почетка нове сеоне у aвгусту и потрудиће се да до тада реализује долазак Ђуричића. Помиње се чак и годишња плата у висини од 1,2 милиона евра по сезони.
Ђуричић је минуле сезоне због проблема са повредом одиграо свега 12 утакмица и имао је учинак од два гола и једне асистенције што је далеко испод његовог нивоа.
И док би Ђуричић могао да појача Торино, из њега би могао да оде везиста који је експлодирао претходне сезоне - реч је наравно о Саши Лукићу.
Бивши фудбалер Партизана имао је фантастичну годину и наметнуо се као лидер екипе подно Алпа. Помињало се да би наредне сезоне могао да понесе и капитенску траку око руке после десетке коју је добио и чију је тежину оправдао у потпуности - головима и асистенцијама. Имао је пет погодака и исто толико асистенција.
То није промакло искусном Жозеу Мурињу који је довео Немању Матића да затвори „рупу“ на средини терена, али би му за креацију био потребан управо Саша Лукић.
Тешко да ће га се Торино и Хрват Јурић који му је дао сву слободу, а овај му се одужио на прави начин, тако лако одрећи. Једино у случају одличне финансијске понуде „вучице“, то би драстично променило ствари.
Торино би могао да напусти и Вања Милинковић-Савић у размени са Фиорентином која се претходних недеља доста „вртела“ Апенинима, али је сада све утихнуло. Можда је само затишје пред буру. Али, опција је да Бартоломеј Драговски дође у Торино, а да први голман Србије пређе на стадион "Артемио Франки".
Ни ту није крај причи о "српском рингишпилу" у Италији. Миле Свилар је из Бенфике стигао код Матића и Муриња, док би штопер Никола Максимовић који је из Наполија завршио у Ђенови с којом је испао у Серију Б, сада опет могао да се врати у Серију А.
За његове услуге заинтересован је Леће, повратник у елитно друштво италијанског фудбала .
Панталео Корвино, спортски директоро црвено-жутих ступио је у преговоре са Максимовићем представницима, пошто је добио зелено светло од тренера Марка Баронија, али су финансије проблем.
Према писању медија на Апенинима Леће не може да обезбеди годишњу плату од два млиона евра колико је досад имао некадашњи штопер Наполија и Црвене звезде, па остаје да се види да ли ће две стране пронаћи заједнички језик.
Популарни Макса је претходне сезоне одиграо свега 14 утакмица, а осим Лећеа за његов потпис заинтересовани су Салернитана и Парма.
У сваком случају очекује нас вруће и узбудљиво лето када су српски фудбалери на Апенинима у питању. Трешће се Чизма ту дилеме нема!
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2022
СПОРТ
Са ким ће Влаховић да игра?
Херта, навијачи, ултрас - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СПОРТ
Право с трибине у председничку фотељу
Саша Лукић – фудбалер Торина и репрезентативац Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Мурињо после Матића „бацио око" и на Лукића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала