- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Ово је век српског уједињења, Српска треба да се припреми за одлучујућу одлуку

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICМилорад Додик у Доњој Градини
Милорад Додик у Доњој Градини - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, поручио је данас на Козари да је прошли век био век српског страдања, а да овај треба да буде српског уједињења - државног и националног.
Додик је истакао да у политичком процесу Републику Српску треба припремати за одлучујућу одлуку јер БиХ, како је нагласио, није добра ни за Српску ни за Србе.
„Она спречава нашу слободу, развој, спречава да можемо да дишемо пуним плућима. Муслимани желе да задрже БиХ као свој дефинитивни циљ. Свет се променио и ући ће у нову констелацију, а ми треба да останемо јединствени и сигурни, повезани, снажни“, рекао је Додик на обележавању 80 година од Битке на Козари.
Он је истакао да су Срби страдалнички народ, који је током прошлог века изгубио више од пола популације.
„Сада ово треба да буде век нашег српског уједињења - српског, државног и националног. Да ли ће ова генерација то успети или неће, то није важно, али је важно да они који долазе то имају у глави, не само као идеју, него као циљ“, поручио је Додик.
Додик је поручио да Српска данас може бити сигурна, додајући и да је Србија данас стабилна и јака, што је важно и за Српску, која се бори са видљивим и невидљивим непријатељима сваки дан.
„Сваки дан је борба и изложени смо притисцима, али нам је лакше кад знамо да је Србија ту. Моја улога као водећег функционера је да обезбедим мир и стабилност“, рекао је Додик.
Додик је навео да је сигуран да снажна Република Српска улази у године када ће јој се понудити да сама одлучи на који начин ће ићи даље.
„Ићи ћемо заједно и не смемо другачије. Што се тиче путева у политици, они не постоје, они се граде ходањем. Морамо да изградимо наше заједништво“, рекао је Додик.
Додик је позвао да се изађу на изборе, одржи снажна структура власти Републике Српске и донесе одлука будућности.
„Република Српска - држава српског народа, повезана са Србијом“, поручио је Додик, преноси РТРС.
Споменик посвећен Битки на Козари - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
РЕГИОН
Обележено 80 година од битке на Козари /видео/
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СРБИЈА
Вулин: Српски свет се ствара да се не би поновила Козара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала