Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нова провокација: Курти на српском језику послао поруку Србима о регистарским таблицама /видео/

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти објавио је на Фејсбуку видео поруку, у којој је на српском језику позвао грађане на Косову и Метохији да региструју своја возила до 30. септембра.
„Од 1. августа па све до 30. септембра ове године, овде и у остала 33 општинска центра биће организован процес регистрације возила, а тиме и прелазак са илегалних таблица на оне важеће према законима наше државе, таблице са ознакама РКС“, рекао је Курти обраћајући се из Центра за регистрацију возила у Приштини.
Он је додао да возила која треба да се региструју неће морати да буду предмет царине.
Курти тврди да је то велики уступак, имајући у виду да би, како је навео, царинска наплата на само једном возилу просечно износила око 5.000 евра.
Курти је рекао и да се приликом прве регистрације неће тражити технички преглед возила, а општине, како је навео, могу да одлуче да одбију десет евра које траже на име таксе.
Он је рекао да је влада у Приштини на последњем састанку усвојила одлуку која налаже регистрацију ознака на таблице са ознакама РКС и којима се, како тврди, „тежи да се успостави законитост и владавина права“.
Он је додао да ће приштинска полиција донети административно упутство које ће детаљно регулисати сваки корак у вези са регистрацијом и олакшати грађанима „наизглед компликоване управне радње“, пренео је Танјуг.
 Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СРБИЈА
Селаковић: Нећемо седети скрштених руку на Косову и Метохији
Долазак на седницу Савета за безбедност у Председништву Србије - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СРБИЈА
Вулин: Приштини наређено да односе са Београдом затегне до пуцања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала