- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер стигао на Вимблдон – Швајцарац не може без лондонске траве

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон
Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Иако неће бити у прилици да игра на омиљеном турниру, Роџер Федерер је стигао на прославу 100 година Централног терена. И уживао у друштву Новака Ђоковића.
По први пут од 1999. године Роџер Федерер не игра на Вимблдону, али Швајцарац није пропустио прилику да ипак посети Лондон.
Федерер је дошао поводом прославе 100 година Централног терена, али неће моћи да игра на лондонској трави јер и даље није спреман да изађе на терен после операција колена.
„Надам се да ћу се вратити на Централни терен још једном. Недостаје ми", рекао је Федерер.
Најпрестижније тениско такмичење на свету игра се од 1877, док се најбољи тенис на стадиону, који прима око 15.000 гледалаца, игра од 1922. године.
Организатори су направили специјалну церемонију, којој присуствују нека од највећих имена белог спорта", а поред велик тројке ту су и Род Лејвер, Бјорн Борг, Венус Вилијамс, Били Џин Kинг...
Последњи трофеј на Вимблдону Роџер је подигао 2017. године, а до финала је стигао и 2019. године када је изгубио у драматичном мечу од пет сетова од Новака Ђоковића.
После одузимања бодова са Вимблдона где је претходне сезоне играо четвртфинале Федерер ће готово нестати са АТП листе јер ће после велике паузе изгубити много бодова.
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
„Поштовање“ – непозната реч и ван терена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала