- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Поштовање“ – непозната реч и ван терена

© AP Photo / Kirsty WigglesworthСтефанос Циципас и Ник Кирјос
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
Пратите нас
Након што је Ник Кирјос савладао Стефаноса Циципаса за осмину финала Вимблдона, расправа коју су почели на терену наставила се и на конференцијама где су обојица тенисера имала тешке речи један за другог.
Ништа мање од Кирјоса и Циципаса се није очекивало него да приреде спектакл у међусобном дуелу.
После првог сета који је припао Грку, Аустралијанац је почео да игра фантастично и изједначи, а то је изазвало бес код Циципаса који из све снаге послао лоптицу у публику.
Није познато да ли је она некога погодила, али је Кирјос од судије тражио дисквалификацију ривала јер је за њега такво понашање неприхватљиво.
Ни Ник није успео да покаже много лепшу страну јер је и сам викао, свађао се са судијом, а на то је после меча указао и Циципас.
„Било је то константно малтретирање... Он малтретира противнике. Вероватно је био силеџија и у школи. Поседује веома злу страну“, оштар је био Циципас.
Грку је сметало што је Аустралијанац током целог меча имао шта да прокоментарише.
„Досади вам то. То константно причање. Константна полемика. Овде смо да играмо тенис, не да водимо дијалоге. Било је то лоше са моје стране, али сав циркус са друге стране мреже ми је досадио. Срећом нисам никога погодио, хвала Богу. Нећу никада то опет урадити. Али нешто је изазвало такво понашање. Његово понашање мора да престане. То није у реду. Неко мора да седне с њим и поразговара. Не могу само да стојим са стране и претварам се да сам робот“, закључио је Циципас.
Чуо је Кирјос речи које је упути грчки тенисер и одмах имао спреман одговор у ком је демантовао да се понашао увредљиво.
„Не знам шта да кажем. Како сам ја то био силеџија према њему? Он је био тај који је мене гађао лоптицама. Он је био тај који је лоптицом погодио навијача. Ја нисам урадио ништа. Осим својих препирки са судијом, нисам урадио ништа да увредим Стефаноса или да му било како укажем непоштовање. Вероватно бих и ја био љут да ме неко стално побеђује. Можда би требало да смисли како да ме победи на терену, па онда да се окрене својим плановима о томе да ми не дозволи да играм“, рекао је Кирјос.
Аустралијанац се присетио и меча другог кола са Филипом Крајиновићем за чије понашање није имао замерку.
„Када сам играо са Филипом Крајиновићем он није гађао лоптицом навијаче. Није погодио навијача. Зато сам и рекао судији да мислим да Стефанос не треба да буде на терену. Сигуран сам да бих ја био удаљен са терена да су улоге замењене“, закључио је Кирјос.
У наредном колу Кирјос се састаје са Брендоном Накашимом.
Новак Ђоковић, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Аустралија мења правила: Новак може да игра!
Рафаел Надал и Лоренцо Сонего - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Надалов (не)пријатељски потез и сусрет две „усијане главе“ – да ли је ово неки нови Вимблдон?
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Србин прави чуда и игра за титулу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала