- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

МИП Кине: Не ширимо ми лажне информације, већ званичници Сједињених Држава

CC0 / marselelia / Застава Кине
Застава Кине - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Портпарол Министарства иностраних послова Кине Џао Лиђијан демантовао је на брифингу оптужбе Вашингтона да Кина „шири руску пропаганду“.

„Лажне информације шире релевантни званичници Сједињених Америчких Држава, а не кинеска страна“, истакао је портпарол.

Он је истакао да је Кина поводом украјинске кризе увек „износила независне ставове“ и „увек је на страни мира и правде“. Кинески званичник је такође нагласио да је због војно-биолошке активности САД у иностранству забринута не само Кина, већ и цела међународна заједница.
Амерички амбасадор у Кини Николас Бернс изјавио је на пленарној седници Глобалног мировног форума Уједињених нација у Пекингу да званични представници кинеског МИП-а треба да „престану да шире руску пропаганду“, посебно, по питању америчких војно-биолошких лабораторија на територији Украјине и улоге НАТО у украјинској кризи.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Почетком априла, начелник Радијационих, хемијских и биолошких одбрамбених снага Оружаних снага Русије Игор Кирилов саопштио је да је специјална војна операција Русије помогла да се добију додатне информације о војним биолошким активностима САД у Украјини.
Министарство одбране Русије након тога је одржало презентацију на којој је објављено да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, које су учествовале у америчком војно-биолошком програму.
Си Ђинпинг и Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2022
СВЕТ
„Пекинг ће се за мир залагати на свој начин“: Шта је Кина поручила Европи на заједничком самиту
Војник Кфора и НАТО застава у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2022
СВЕТ
Кина: НАТО представља систематски изазов миру и стабилности, њихове руке су умрљане крвљу
Кина - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СВЕТ
„Престаните! Већ сте направили хаос у Европи!“: Пекинг оштро критиковао НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала