- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић о скандалозном понашању колега

© AP Photo / Steven PastonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Ник Кирјос и Стефанос Циципас су на Вимблдону режирали незапамћени скандал међусобним сукобом током међусобног дуела, а о томе је говорио и Новак Ђоковић, наводећи да није добро све што привлачи пажњу.
Кирјос и Циципас су се састали у шеснаестини финала, провоцирали су се током дуела, чак и гађали лоптицама.
„Подељена су мишљења око тога. Има оних који кажу да је добро све што привлачи пажњу, али ја не могу да се сложим са тим у потпуности. Постоје спортске вредности и понашање које сви ми као њихове колеге желимо да видимо на терену. И сам сам дисквалификован када сам ударио лоптицом судију пре две године, и не могу да причам са становишта неког коме се никада ништа није лоше десило на терену, и ко никада није сломио рекет на мечу – напротив. Много пута сам се и ја лоше и неспортски понашао на терену и у смислу излива емоција, али сам се увек трудио да имам спортско понашање и поштовање према противнику. Ипак, постоје играчи који се поставе на начин да мало више испровоцирају противника и који те иритирају на терену – или према којима једноставно не осећаш то. Ово је индивидуални спорт, сви смо ми другачији, и релативно је шта је добро а шта није, јер постоје различите перспективе сагледавања тога шта се десило овде прексиноћ“, истиче Ђоковић.
Циципас је током дуела лоптицом гађао према публици.
„Оно што се мени десило на Ју Ес Опену се умало десило Циципасу. Имао је среће да није никога погодио директно у публици, иако се лоптица одбила о зид и онда ударила неког у публици јер ју је ударио поприлично јако. Имао сам ту ситуацију у прошлости и знам колико је то фрустрирајуће на терену. С друге стране, и ја се стидим и покајем када направим такву грешку и извиним се тениском свету јер знам да такво понашање није примерено. Надам се да и сам Циципас схвата да је то грешка и да је имао пуно среће, ризикујући да је био у ситуацији да некога повреди и буде дисквалификован са меча“.
Ник Кирјос је одавно познат по свом понашању. То увек изазива бројне коментаре.
„Са друге стране, са Кирјосом се често виђају те и такве ситуације на терену. Увек је и забавно, а са друге стране – можда и не толико за његовог противника. Чињеница је да је то он. И да ли се некоме свидео или не, доноси доста пажње тенису. Видим да је добро то што привлачи неку групу младих људи који га прате, воле и допада им се што је другачији и што тако игра, мислим да то није лоше за наш спорт. Можда су у неким ситуацијама његови коментари на терену и ван њега дискутабилни, али то је аутентичан Кирјос и ја то поштујем. Иако је годинама говорио лоше ствари о мени, опет је стао уз мене у Аустралији, када ми је било најтеже, био је један од ретких који је у јавности говорио у моју корист и подржао ме и захвалан сам му на томе“, истакао је Новак.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Ко је „насилник“, а ко је „мекан“ – легенда не жели да гледа хаос: „Нисам видео ништа слично!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала