- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пуцњава у тржном центру у Копенхагену, троје убијено, више рањених /видео/

© AP Photo / Olafur Steinar Gestsson/Ritzau ScanpixДанска полиција и хитна помоћ испред тржног центра у Копенхагену где је више људи рањено у пуцњави
Данска полиција и хитна помоћ испред тржног центра у Копенхагену где је више људи рањено у пуцњави - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Три особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави у недељу у тржном центру у Копенхагену, саопштила је данска полиција, наводећи да је ухапсила 22. годишњег Данца.
Осумњичени за пуцњаву у тржном центру у Копенхагену је ухваћен после велике потраге полиције у региону Сјеланд у недељу увече, пренео је Ројтерс.
„Спровешћемо детаљну истрагу и биће присутан велики број полицајаца у Копенхагену, све док не кажемо са сигурношћу да је нападач деловао сам“, казао је главни полицијски инспектор Сорен Томасен.
Он је открио да је убица усмртио мушкарца у четрдесетим годинама, као и двоје младих људи, мушког и женског пола.
Томасен је навео да је још неколико људи рањено, а међу њима су три особе у критичном стању.
Касно синоћ огласила се и премијер Данске Мете Фредериксен.
„Данску је погодио бруталан напад у недељу увече. Неколико људи је убијено, а још више је рањено. Невине породице су биле у куповини или су дошле на ручак. Деца, адолесценти и одрасли. Наш прелеп и традиционално врло безбедан град се променио у делићу секунде. Позивам Данце да устану заједно и подрже једни друге у овом тешком тренутку“, рекла је Фредериксенова, пренео је Танјуг..
Тржни центар у ком се догодила пуцњава је други по величини у Данској.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала