- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ко су руски генерали који предводе офанзиву у Донбасу

© Sputnik / Антон Вергун / Уђи у базу фотографијаПрипадници војске Русије
Припадници војске Русије - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Командант Централног војног округа Русије Александар Лапин и командант Ваздушно-космичких снага Сергеј Суровикин изнели су предлоге за наставак операције у Украјини, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Генерал-пуковник Александар Павлович Лапин и генерал армије Сергеј Владимирович Суровикин известили су ме данас о напретку у испуњавању својих задатака“, рекао је Путин током састанка са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.
Шеф државе је истакао да су они изнели „своје предлоге за наставак офанзиве“.
Путин је рекао да јединице које су учествовале у операцији у ЛНР треба да повећају своју борбену готовост и да се одморе, док остали треба да се држе плана.

"Друге војне формације, укључујући групацију Исток, групацију Запад, треба да извршавају своје задатке према раније утврђеном плану, према јединственом плану“, додао је он.

Путин је изразио наду да ће се „у њиховим правцима све одвијати на исти начин као у Луганску“.
Генерал Лапин је због успешне офанзиве у ЛНР добио звање Хероја Русије.
Министарство одбране РФ објавило је 24. јуна имена команданата руских група „Центар“ и „Југ“. Јужну групу предводи командант Ваздушно-космичких снага Сергеј Суровикин, групу Центар предводи Александар Лапин, командант трупа Централног војног округа, следи из саопштења Министарства одбране Русије. Ко предводи групе Исток и запад, за сада остаје неизвесно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала