- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска гарда: Мисија ОЕБС-а сарађивала са специјалним службама Украјине

© Sputnik / Максим Захаров / Уђи у базу фотографијаПрипадници мисије ОЕБС-а на територији ЛНР
Припадници мисије ОЕБС-а на територији ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Специјалне снаге Руске гарде откриле су у Херсону доказе о раду посматрача ОЕБС-а у интересу украјинских специјалних служби.
„Специјалци Руске гарде пронашли су у кући бившег начелника Управе СБУ у Херсонској области генерала Вјачеслава Савченка документе међународне посматрачке организације ОЕБС-а који сведоче о сарадњи са украјинским специјалним службама“, наводи се у саопштењу.
У Херсону су припадници гарде прегледали монденску вилу украјинског генерала. Скупо уређење куће указује на присуство великих извора финансирања бившег украјинског обавештајца.
У кући су пронађена документа која припадају мисији ОЕБС-а у Украјини, из којих произилази да су се представници организације налазили у Херсону и да су уживали лично покровитељство Савченка. Често присуство припадника мисије у овој кући потврђују сведочења мештана.
„Специјалне снаге Руске гарде заплениле су руком писану шему локација јединица Оружаних снага Руске Федерације у Републици Крим, на територијама Ростовске, Смоленске, Белгородске и Вороњешке области. То још једном потврђује да су се припадници мисије бавили обавештајним активностима у интересу украјинских специјалних служби, као и специјалних служби земаља НАТО-а“, истиче се у саопштењу.
Документи су достављени надлежним органима. Они говоре о дугорочној и блиској сарадњи међународне организације са руководством Украјине, која је излазила ван званичних оквира и декларисаних задатака, напоменули су у Руској гарди.
Представник Специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2022
РУСИЈА
Захарова: Бројни запослени мисије ОЕБС-а у Донбасу директно служе Кијеву и Западу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала