- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласила се ФИБА о мечу Србије и Белгије

© Фото : fiba.basketballСветско првенство у кошарци
Светско првенство у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
Пратите нас
Светска кошаркашка федерација (ФИБА) огласила се поводом прекида меча Србије и Белгије због нестанка струје у Нишу у дворани Чаир. Меч ће бити одигран у понедељак од 19 часова. Тачније, биће одигран са преосталих 07:54 на сату у првој четвртини и вођству Белгије 6:3.
Дан након неочекиваног прекида у Нишу због проблема са електричном енергијом огласила се ФИБА, поручивши да ће меч бити одигран.
Наводно, Белгијанци не желе да играју у понедељак од 19 часова, и у том случају би утакмица квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. године била регистрована у корист Србије службеним резултатом 20:0.
ФИБА се огласила и отклонила било какву дилему око тога када ће меч бити одигран.
„Меч европских квалификација за Светско првенство између Белгије и Србије који је одржан 3. јула у Нишу, прекинут је због техничких проблема везаних за расвету у дворани. Утакмице ће бити настављена 4. јула од 19.00 часова по локлано времену са преосталих 07:54 на сату у првој чевртини и резултату 6:3 за Белгију“, наводи се у саопштењу ФИБА.
Струја је у Нишу нестајала чак три пута, рестортован је чак и главни агрегат чиме је покушано да буде успостављен нормалан рад свих фаза у дворани, али ни то није помогло па је меч одложен за дан касније, што је разочарало све у дворани (око 3.500 навијача), као и кошаркаше обе репрезентације.
Бојан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
У Нишу је нестало струје, а у Хрватској је Марканен „угасио“ кошарку – Богдановић: Ја сам крив!
Бобан Марјановић на мечу са САД - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Белгијанци неће да играју нови меч, али то не брине Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала