- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Евролига отворила позицију за Дејана Бодирогу

© AFP 2023 / LLUIS GENEДејан Бодирога
Дејан Бодирога - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога требало би да буде именован за новог председника Евролиге на наредном састанку акционара који је заказан у петак.
Бодирога ће, наводно, бити изабран на функцију која ће тек бити установљена изменама у прописима Евролиге, док ће некадашњи консултант Евролиге Маршал Гликман заменити Ђордија Бертомеуа на позицији извршног директора.
Очекује се да ће Бертомеу задржати саветодавну функцију током уводних неколико месеци рада новог руководства, а специјализовани кошаркашки портали преносе да је на састанку акционара било одређених неслагања, пошто су шпански и турски клубови били за Бертомеуов останак на функцији.
Међутим, већина клубова је била против Бертомеуа, а онда је одлучено да Бодирога преузме новоформирану функцију. Од Бодироге се очекује да покрене промене у Евролиги, као и да напокон разреши дугогодишњи сукоб ове организације са ФИБА.
Бодирога је по окончању играчке каријере радио у еветској кући кошарке од 2015. године, а пре тога је обављао функцију потпредседника KСС.
Kод клубова-власника Евролиге преовладава мишљење да би управо Бодирога требало да преузме једну од водећих функција и да је велики шампион прави човек за велику трансформацију такмичења која је неопходна.
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Алексине сузе после болног пораза – играо у боловима, па једва говорио
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Пешић упозорава: Стање је алармантно – нисмо најбољи на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала