- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешић упозорава: Стање је алармантно – нисмо најбољи на свету

© Фото : ФИБАСветислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
После драматичног пораза кошаркаша Србије од Белгије у квалификацијама за Светско првенство, Светислав Кари Пешић, селектор екипе, поручио је да је ситуација „алармантна“. Селектор је истакао да је Белгија победила заслужено, али да су биле евидентне грешке у тиму Србије поготово у последњих пет минута.
Уколико кошаркаши Србије желе карту за Светско првенство немају право на грешку у наредним мечевима против Грчке, Турске и Велике Британије. Свестан је тога и селектор Светислав Пешић који је појаснио да је тим имао велику мотивацију која је изгледа створила притисак против Белгијанаца у Нишу.
„Мислим да смо играли добру утакмицу 35 минута и да смо страшно пали у последњих пет минута. Белгија је била бољи тим, заслужили су победу. Желели смо да победимо, јако смо желели да победимо. Били смо превише мотивисани у неких моментима, то нас је изгледа и много коштало“, истакао је славни Кари Пешић.
Један од проблема који је јасан од почетка квалификација је изостанак најбољих играча у тиму. Пешић је указао и на то да кошаркаши нису уиграни заједно што се видело и у Риги.
„Наша ситуација је била вандренда и пре овог прозора. Оваај пораз мора да нас доведе у ситуацију да морамо да знамо да са добрим припремама и нас тренера и кошаркаша можемо рачунати на резултате. Ми Срби тешко гледамо на поразе. Наша ситуација је аларманта. Ми не можемо да рачунамо на све играче, на оне најбоље. Било је вечерас добрих ствари, и лоших...Било је грешака и тренера и играча. То се десило и у Риги, играли смо добро и ођедном смо стали, изгубили смо снагу. Наша ситуација је позната, играчи нам долазе из различитих клубова, не играју дуго заједно, то Белгија има, одиграли су сјајан меч вечерас“, признао је Пешић.
Селектор не губи наду иако ће пут бити тежак.
„Надам се да ћемо у овим утакмицама које долазе показати нешто боље. Не можемо да изађемо и да добијемо само зато што смо Србија. Треба се за све припремити, имаћемо могућност да радимо дуже. Дефинитивно нисмо најбољи на свету. Ми на квалификације гледамо као на нешто што морамо да играмо, док је осталим репрезентацијама то најјачи део такмичења и доказивања", закључио је селектор кошаркашке репрезентације Србије.
Кошаркаши Србије 25. августа играју против Грчке код куће, а онда следи дуел са Турском у гостима 28. августа.
Тек 10. новембра следи сусрет са Великом Британијом у гостима, а потом дочекујемо Турску 13. новембра.
Наредне године односно 24. фебруара Србија игра у гостима против Грчке, а код куће са Великом Британијом три дана касније.
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Тежак пораз Орлова у Нишу
Кошаркаши Србије и Белгије - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Узалуд кампања Белгијанаца – мораће на терен против Србије
Светско првенство у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Огласила се ФИБА о мечу Србије и Белгије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала