- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Иран, Русија и Турска разматрају покретање заједничке производње аутомобила

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПроизводња аутомобила Geely у фабрици BelGee у Минској области
Производња аутомобила Geely у фабрици BelGee у Минској области  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Представници аутомобилске индустрије из Ирана, Турске и Русије изразили су спремност да заједно дизајнирају и производе аутомобиле, саопштио је шеф иранског Удружења произвођача ауто-делова Мохамадреза Наџафи-Манеш за агенцију ИРНА.
Како је прецизирао, ради се о производњи путничких аутомобила.
„Са популацијом од око 400 милиона људи и тржиштем од најмање 800 милиона у суседном региону, ове три земље могу имати одговарајуће тржиште за свој производ или производе“, истакао је Наџафи-Манеш.
По његовим речима, међу предностима таквог пројекта је то што би те три земље испоручивале све делове који су неопходни за производњу аутомобила. Поред тога, не би било потребе да се мењају било какве валуте због испоруке резервних делова, а предност је и доступност одговарајућих извозних тржишта.
„Турска обезбеђује годишњи извоз ауто-делова у вредности од преко 12 милијарди долара. Руси такође имају високе техничке и технолошке могућности, посебно у области тешких возила. Фабрике и производне линије за склапање различитих аутомобила, које постоје у Ирану, поред наших способности у дизајну један од фактора који би нас могли подстаћи да претворимо ову идеју у извршни пројекат“, рекао је Наџафи-Манеш.
Према последњем извештају, који је објавила Међународна организације за производњу аутомобила, Иран је на 19. месту у свету по производњу аутомобила у 2021. години.
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2022
РУСИЈА
Председник Думе: Уместо краха Русије, санкције Запада омогућиле стварање нове „велике осморке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала