- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Володин: Украјина чини све да се руска војска не заустави на границама ДНР и ЛНР

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
Пратите нас
Председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин изјавио је да Кијев чини све да се руска војска не заустави на границама Доњецке и Луганске Народне Републике.
„Украјина се претворила у терористичку државу... Чинимо све да се реше питања у вези са заштитом безбедности наших грађана“, рекао је Володин на седници парламента.
Према његовим речима, приоритет је да се војницима и официрима обезбеди све што им је потребно и да се реше питања у вези с јачањем војно-индустријског комплекса Русије.
„Што се тиче њихових дејстава, наравно, она имају злочиначки карактер. И одговор ће бити веома жесток. Због тога они сами чине све да се наша војска не заустави код граница ЛНР и ДНР. Због тога изводе нападе с територије Харковске области и других региона“, рекао је Володин.
Он је додао да је позиција председника САД и шефова европских држава да рат у Украјини треба да траје што је могуће дуже.
„За њих су грађани Украјине потрошни материјал. Испоручују оружје са циљем да продуже војни сукоб“, упозорио је Володин.
Сергеј Шојгу  - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
РУСИЈА
Шојгу: Запад до сада испоручио Кијеву више од 28.000 тона наоружања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала