- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Има занимљиво презиме и показао је Звезди шта уме – ко је Андреј Мостовој /видео/

© Sputnik / Артур Лебедев / Уђи у базу фотографијаАндреј Мостовој
Андреј Мостовој - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Крилни нападач Зенита Андреј Мостовој заједно са Кингсом Канвом, изабран је за играча утакмице у пријатељском мечу са Црвеном звездом (2:1) одиграном у Сочију пред 30.000 навијача. Ипак, није реч је о сину легендарног Александра Мостовоја, што су вероватно многи у први мах помислили.
Сви они који су пратили пријатељски меч Зенита и Црвене звезде нису могли да не запазе играча са бројем 17 на леђима - реч је о Андреју Мостовоју.
Многи су вероватно помислили због истог презимена да је реч о сину легендарног Александра Мостовоја који је највећи траг оставио у дресу Селте за коју је одиграо чак осам сезона.
Чињеница је да Александар Мостовој има наследника који је такође фудбалер, само што је његово име Саша и није члан Зенита из Санкт Петербура.
Андреј Мостовој био је константна претња по гол Милана Борјана и за одбрану Црвене звезде. У више наврата ја као од шале успевао да наниже и неколико фудбалера у црвено-белим дресовима, а углавном је био нерешива енигма за десног бека Италијана Кристијана Пићинија.
Колико је опасан фудбалер Мостовој најбоље је могло да се види у првом полувремему када је „као на мотору“ прозујао поред успореног Звездиног бека. Гурнуо му је лопту поред стајне леве ноге и без проблема га је обишао, док се Дејан Станковић који је био у непосредној близини од немоћи хватао за главу и није могао да верује како је Пићини јефтино испао.
Мостовој је и начео Звездину мрежу у 53. минуту и тада је показао колико му, заправо, мало простора треба како би сурово кажнио ривала.
И тада је на средини терена уследила конфузна реакција Звездиних везних фудбалера, а на крају је лопта стигла до Мостовоја који је испред себе имао Пићинија, али је успео да је пошаље у ближи угао Борјановог гола, а она је уз помоћ стативе завршила иза леђа искусног чувара мреже.
Само минут касније Станковић је реаговао и извео је из игре индиспонираног Италијана, док је на терен послао Милана Родића.
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Звезда нападала, Зенит славио пред 30.000 навијача у Сочију
Квинси Мениг - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2022
СПОРТ
Столица сумирао припреме Партизана – стижу хитна појачања
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
СПОРТ
Лос Анђелес није имао дилему – Србин је најбољи /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала