- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Играо у Србији и Русији, а сада се одрекао америчког пасоша

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаЛорензо Браун
Лорензо Браун - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Шпанија је решила да натурализује Американца Лоренца Брауна и тиме обезбеди његово играње на предстојећем Европском првенству. Браун се због тога одрекао америчког пасоша, али ни то није било довољно делу шпанске јавности, посебно Унији играча која је осудила овакав потез.
С обзиром на то да је Рики Рубио покидао предње укрштене лигаменте, а Серхио Родригез отишао у пензију, Фурија је желела да реагује и да доведе плејмејкера када га већ нема у свом дворишту.
Тако је избор пао на Лоренца Брауна, бившег кошаркаша Црвене звезде и Уникса.
О свему је говорио председник шпанског савеза Хорхе Гарбахоса и истакао да се Браун због играња за Шпанију одрекао америчког пасоша.
Ова одлука (о натурализацији Брауна) добро ће доћи шпанској кошарци да остане конкурентна. Лоренцо се одрекао свог америчког пасоша да би играо за Шпанију. Оставио је много ствари иза себе и то ценимо. Ако имате играча са тако великим интересовањем да игра, била би грешка да то не искористите", поручио је Гарбахоса преко ЦОПЕ.
Јасно је да репрезентација Шпаније гледа искључиво резултат, чак је и Пау Гасол подржао идеју да се Браун натурализује.
Међутим, Унија играча у Шпанији није делила такво мишљење.
„Експресна натурализација играча без икаквих корена у Шпанији јако је лоша и шаље штетну поруку нашим спортистима што директно утиче негативно не само на садашњост, већ и будућност. Да ли је нормално да актуелни светски шампион нема играча који може да брани боје земље на највишем нивоу“, стоји у поруци јавности.
Затим се и додаје...
„Циљ сваког кошаркашког играча је да игра за своју репрезентацију. На ту наду директно су утицали Савез и Министарство правде одлуком која је легитимна, али није етички добра“, констатује се у саопштењу.
Питање за размишљање: каква би била реакција српске јавности када би Орлови натурализовали играча као што је то урадила Шпанија?
Дејан Бодирога - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Евролига отворила позицију за Дејана Бодирогу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала