- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: САД брутално намећу своју вољу – с Русијом неће моћи тако

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе знају да брутално и примитивно наметну своју вољу, користећи новац, вазале, неког кога називају „савезницима“, као и најквалитетније оружје, изјавио је заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев. Он је додао да погубне последице америчких инвазија, између осталих, добро памте Југославија и Ирак.
Он се у објави на свом Телеграм каналу запитао „ко виче на сав глас како је потребно судити Русији и због тога ангажовати међународне организације“.

„Свима је познато ко је најватренији заступник те идеје. И веома добро се потрудио да по целом свету посеје хаос и пустош под маском озлоглашене 'праве демократије'. Зна да брутално и примитивно наметне своју вољу, користећи новац, бескарактерне вазале, које по потреби назива ‘савезницима’“, и најквалитетније оружје, нагласио је Медведев.

Крвави ратови за уништење - препознатљив стил политике САД

Медведев је, такође, подсетио на „бесмислене ратове далеко од сопствене земље“ које су САД водиле без правила и обазирања на светску заједницу.
Како је написао, цела америчка историја је пуна крвавих ратова за уништење, који су постали препознатљив стил америчке политике.
„Колико су погубне последице таквих инвазија добро је познато Вијетнаму и Кореји, Југославији и Ираку, Куби, Авганистану и Сирији, списак је дугачак и стално се допуњује“, оценио је Медведев.
Он је додао да „са Русијом неће моћи тако“.

Кажњавање Русије - претња по човечанство

Руски политичар је истакао да је идеја о кажњавању земље са највећим нуклеарним потенцијалом апсурдна и потенцијално претећа за постојање човечанства.

„Говорећи на Међународном правном форуму у Санкт Петербургу назвао сам сулудим све покушаје успостављања трибунала или судова за такозвану истрагу дејстава Русије. Ти предлози нису само правно ништавни. Идеја да се казни земља која поседује највећи нуклеарни потенцијал, апсурдна је сама со себи. Та идеја, такође, представља потенцијалну претњу за постојање човечанства“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Због почетка специјалне операције Русије у Украјини, руско-амерички односи нагло су погоршани.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
РУСИЈА
Медведев: Запад ће и даље позивати Украјину у рат
Руски граничари поред ограде подигнуте на Криму на граници са Украјином - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
РУСИЈА
Нападом на Крим почео би трећи светски рат
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
РУСИЈА
Медведев: Односи Русије и САД замрзнути до апсолутне нуле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала