- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал не жели да прича о повреди: „Уморан сам од тога“

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISРафаел Надал Вимблдон 2008
Рафаел Надал Вимблдон 2008 - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Од почетка Вимблдона Рафаел Надал делује убедљиво на терену, а оно што је за њега још битније болови у стопалу као да се и не назиру. С обзиром да није био сигуран да ли ће моћи да игра, после пласмана у четвртифинале новинаре је занимало како се Шпанац осећа, али он није желео да говори на ту тему је од ње „уморан“.
Рафаел Надал пласирао се у четвртфинале Вимблдона и још једном доказао да га повреда и хронични болови у стопалу не ометају у томе да игра фантастично чак и на трави.
Када је стигао у Лондон и даље је било неизвесно у каквој је здравственом стању, с обзиром да је само неколико недеља пре почетка Вимблдона ходао на штакама.
Ипак, када је изашао пред лондонску публику Рафа је играо на високом нивоу и без великих проблема стигао до четвртфинала Вимблдона.
Иако је Надалов проблем са стопалом једна од водећих спортских тема, шпански ас није желео да говори о томе.
„Рекао сам већ о томе. С једне стране, стварно сам уморан да стално причам о свом телу. Није да не желим да одговорим на ваше питање, али некада се уморим и од самог себе и свих тих проблема које вучем. Не бих да причам сада о томе, извините. Усред сам турнира и требало би да наставим? Поштовање свим колегама, али само се трудим да дам све од себе сваког дана. Довољно сам здрав да наставим да се борим за ствари које желим“, поручио је Надал.
Колико је заиста спреман стигао на Вимблдон Надал ће доказати у четвртфиналу где га чека изузетно неугодан противник.
Тејлор Фриц зауставио је Надалов низ у финалу Индијан Велсу у тренутку када је Шпанац имао 21 победу.
Не памти Рафа Фрица по добром јер је на поменутом мечу у Индијан Велсу повредио ребро после чега је такође морао на паузу.
„Шта сам научио из тог прошлог меча са Фрицом? Баш ништа, нула јер сам задобио фрактуру ребра. Није имало шта да се научи, јер искрено, бол је био такав да је било ужасно играти до краја. Тада нисмо знали да је у питању фрактура ребра, али знао сам да нешто није уреду, јер је превише болело. Очигледно је да Тејлор игра на високом нивоу и да има сјајну сезону“, истакао је Надал.
После титуле у Индијан Велсу, Фриц је у добром ритму наставио сезону, а одличан је био и на трави јер је пред Вимблдон освојио трофеј у Истбурну.
„Недељу пре Вимблдона освојио је турнир. Овде је у четвртфиналу, већ има титулу са Мастерс турнира. У доброј позицији је, иако се овде не дају поени. Штета за њега, јер четвртфинале доноси много поена. Биће то тежак меч против сјајног играча, али не може се у овој фази ни очекивати лакши противник“, закључио је Рафаел Надал.
Новак Ђоковић и Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
„Ловац на таленте“ пронашао новог Новака – Србина у четвртфиналу чека његова „копија“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Ђоковић тражио промену – Вимблдон ни да чује
Новак Ђоковић, будистички храм, Лондон, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2022
СПОРТ
Вимблдонски храм у коме је Новак нашао свој мир /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала