Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић најавио улагања у Ивањици, Ариљу, Пожеги и Косјерићу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Републике Србије Александар Вучић борави у посети општини Ивањица у Моравичком округу. Грађани Ивањице чекају председника.
Председник Републике Србије Александар Вучић борави у посети општини Ивањица у Моравичком округу. Грађани Ивањице чекају председника.  - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић најавио је данас да ће држава уложити значајан новац у обнову локалних и регионалних путева на територији општина Ивањица, Ариље, Пожега и Косјерић.
„Колико видим, путеви су вам све“, рекао је Вучић током обиласка породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа „Флорива“ у селу Радаљево код Ивањице.
„Пре краја године уложићемо укупно пет милиона евра у путну инфраструктуру Ивањице“, прецизирао је Вучић и додао да ће радови кренути одмах.
Подсетио је да држава са кинеским партнерима ради на пројектовању аутопута Пожега-Ивањица, те Ивањица-Дуга Пољана-Бољаре.
„То ће бити највећа промена за Ивањицу, бићете на свега сат и по од Београда. Следеће године завршавамо ауто-пут до Пожеге, па идемо даље ка Ариљу, и ка црногорској граници“, истакао је он.
Вучић је додао да је његов посао да разговара са свим грађанима.

„Даћемо значајне паре, највеће паре до сад за Ивањицу, али морамо да видимо и за Ариље, Пожегу и Косјерић, за све четири општине, да поправимо локалне и регионалне путеве“, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

Председник је најавио да ће данас обићи и Голију која је туристички све интересантнија, како би видео да ли држава може ту нешто да помогне и уложи.
Вучић је подсетио да ће кроз Ивањицу проћи аутопут ка Црној Гори и додао да је деоница Ивањица – Сјеница најтежа деоница, тежа од деонице Дуга Пољана – Бољаре на граници са Црном Гором.

„Сада се мучимо са градњом тунела Муњино брдо (на деоници Прељина Пожега), због компликоване геодезија у тунелу“, навео је Вучић.

Председник Асоцијације произвођача малина и купина у Србији Добривоје Радовић Вучићу је уручио захвалницу у име малинара. Он је казао да је Ивањица добила 250 трактора са механизацијом, минерално ђубриво и друго.
Наводећи да први пут долази у посету Ивањици као председник, Вучић је у разговору са мештанима обећао је да ће држава помоћи изградњу неколико локалних путева који су важни за мештане у том крају.
СРБИЈА
Вучић студентима: На вас држава и друштво морају да рачунају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала