Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин о лицемерју ЕП: За санкције Русији нуде нам да признамо такозвано Косово

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEMинистар унутрашњих послова Србије Александар Вулин
Mинистар унутрашњих послова Србије Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
Пратите нас
У истом извештају у коме се позива на поштовање међународног права, Европски парламент је затражио од Србије да се прикључи рату Запада против Русије, али и да признамо такозвано Косово, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Истиче да "за улазак у непријатељство са Русијом, вековном, а често и једином савезницом у најтежим тренуцима нашег постојања, Европска унија нам као награду нуди да признамо Косово као државу".
"Сигурно у Европском парламенту има неког ко мисли да би то Србија прихватила, али такав ум још медицински није документован. Лицемерје није болест, да јесте Европском парламенту би била потребна колективна терапија. Европска унија се од избијања сукоба у Украјини понаша не као савез држава, већ као скуп територија које немају ни своју политику, ни своје интересе, зато им Србија као самостална земља толико и смета", навео је Вулин у саопштењу.
"Док Александар Вучић води Србију, ми ћемо бити држава и нећемо постати део антируске хистерије, баш као што нећемо признати такозвано Косово. Чак и да испунимо све што лицемери из Европске уније од нас траже, да ли нам било ко гарантује да је уценама крај, да ли нам било ко гарантује да следећи захтев није поништавање Републике Српске или колико ће се још чекати да се од нас затражи да на олтар европских вредности приложимо животе српских војника у борби са Русијом. Једино што би Европска унија од Србије могла да затражи је да се Србија доследно придржава међународног права, штета што то Европски парламент није тражио од себе", изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, пренео је Танјуг.
Он је то рекао коментаришући то што су посланици Европског парламента усвојили резолуцију у којој се наводи да ће напредак Србије ка ЕУ директно зависити од јачања владавине права и усклађивања са европском спољном и безбедносном политиком, што укључује увођење санкција Русији, те да се од Србије очекује потписивање правнообавезујућег споразума о нормализацији односа са тзв. Косовом "заснованог на међусобном признању".
Заседање Европског парламента у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СРБИЈА
Европски парламент усвојио резолуцију о Србији – тражи се хитно увођење санкција Русији
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СРБИЈА
Вучић о одлуци ЕП: Важно је да Србија буде на европском путу, али и да има своју слободу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала