- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Гвоздени лав Баскије“ је изабрао „црне звезде“

© REUTERS / SERGIO PEREZИњаки Вилијамс
Ињаки Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
Пратите нас
Ињаки Вилијамс, нападач Атлетик Билбаа, који је одиграо једну утакмицу за репрезентацију Шпаније, одлучио је да у будућности игра за Гану. Земљу из које су његови родитељи.
„Гвоздени лав Баскије“, како га популарно зову у Шпанији, због невероватног подвига и чињенице да није пропустио меч Атлетика још од 20. априла 2016. године, уписао је само један наступ за "црвену фурију", а како није био у питању такмичарски меч према правилифима ФИФА може да промени репрезентацију.
Ињаки је дрес сениорског тима Шпаније носио против Босне и Херцеговине у пријатељском мечу, а претходно је био члан млађих категорија "фурије."
Одлука 28-годишњег нападача рођеног 1994. године у Билбау, пала је на репрезентацију Гане, земље из које су његови родитељи.
Вилијамс је одлуку о томе поделио путем друштвених мрежа.
„Осећам да је дошао тренутак да пронађем своје порекло. Африка и Гана су део моје породице. Желим да вратим мали део свега што нам је Гана пружила. Та земља је одиграла значајну улогу да постанем особа каква јесам“ написао је на друштвеној мрежи Твитер Ињаки.
Иначе, његови родитељи су бежећи од грађанског рата у Либерији стигли до избегличког кампа у Гани. После Гане су се трајно преселили у Баскију, где је и одрастао и почео је да игра фудбал за Басконију, а касније је прешао у Атлетик Билбао и од тада више није мењао клуб.
Поред Вилијамса, Фудбалски савез Гане је озваничио „трансфере" још четворице талентованих фудбалера. У питању су Стефан Амбросијус и Ренсфорд-Јебоа Кенингсдорфер (Хамбургер), Патрик Фајфер (Дармштад) и Тарик Лампти (Брајтон).
Сви они ће имати прилику да заиграку за Гану на Светском првенству у Катару крајем године, где ће „црне звезде“ играти против Португалије, Јужне Кореје и Уругваја.
Ђанлуиђи Буфон и Кристијано Роналдо - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
Велики Буфон поново боравио у Србији и тренирао са Орловима /фото/
Златан Ибрахимовић - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2022
СПОРТ
Златан је повређен до 2023. године, али неће у пензију - потписује нови уговор
Олимпија навијачи упад - Sputnik Србија, 1920, 05.07.2022
СПОРТ
Љубљана је подсетила на Загреб – а Шпанац је остао у чуду /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала