- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Цибона у јако тешкој ситуацији

© Фото : Цибона / АБА лигаЦибона
Цибона - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Чувени кошаркашки клуб Цибона је у тешкој ситуацији, чак јој прети и гашење. Цибонина играчка и тренерска легенда Ацо Петровић покренуо је пре три седмице акцију за спас клуба путем донација, али је објавио да ће обуставити активности. То све значи да су Вукови и великом проблему.
Петровић се огласио на друштвеним мрежама и објавио да се акција скупљања новца неће наставити, те да ће новац бити враћен свима који су га донирали.
„С обзиром на то да Цибона иде даље истим путем, акција за спас клуба „Ми смо Цибона“ обуставља своје активности и захваљује свима који су донирали новац. Исти ће бити враћен до краја месеца!", објавио је Петровић.
Наводно је у акцији помоћи Цибони скупљено око 3.000.000 куна, 1. јула је Петровић требало да обавести јавност докле се стигло, али је тада приче о Цибони ставио са стране после неуспеха репрезентације.
Уследило је ћутање које је сигнализирало да скупљање новца не иде баш у правом смеру.
Петровић је недавно објавио вест да је садашња гарнитура која води Цибону послала пријаву АБА лиги и тиме преузела одговорност.
Сада је финансијски директор Иван Матасић на делу, дуго је био у Сједињеним Америчким Државама, тражио је спонзоре, али за сада ништа није објављено што би указивало да је Цибона нашла спонзора.
Цибоси су у међувремену изгубили цео шампионски тим, много су отишли јер су искористили право на раскид уговора због неисплаћених плата, пише Индекс.
У овом моменту су на списку само капитен Роко Пркачин, те Матео Дрежњак и Крешимир Радовчић.
Јасно је да је Цибона у проблему, чак и да би могла да се угаси што би била катастрофа. У питању је клуб који је два пута био шампион Европе.
Српски тренер Влада Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Црвена звезда има новог тренера!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала