- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црвена звезда има новог тренера!

© Фото : АБА лига / ФМПСрпски тренер Влада Јовановић
Српски тренер Влада Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Бивши помоћник селектора А репрезентације Србије, и актуелни селектор репрезентације Србије за играче до 20 година, некадашњи тренер Цибоне и ФМП-а, Влада Јовановић, нови је тренер кошаркаша Црвене звезде, објавили су црвено-бели.
Један од најталентованијих тренера млађе генерације из Србије, потписао је у петак трогодишњи уговор са Црвеном звездом. Занимљиво је да ће му помоћник бити Марко Симоновић.
Овај 38-годишњи тренер прве тренерске кораке направио је као тренер млађих селекција Црвене звезде још 2012.године, а током три сезоне на првом послу као сениорски тренер КК ФМП (2017-2020) био је једно од великих изненађења целе АБА лиге и ново име међу домаћим младим тренерима који је на себе скренуо пажњу.
Након тога са врло младом екипом Цибоне, као први српски тренер у Републици Хрватској у последњих 30 година остварио је запажене резултате и промовисао неколико талентованих младих играча тог клуба.
Током 2019. године промовисан је у једног од помоћника селектора А репрезентације Србије под вођством Игора Кокошкова,а тренутно је селектор репрезентације за играче до 20 година. На том месту је од децембра 2021.године.
„У стручном штабу првог тренера Владе Јовановића, налазе се Марко Симоновић као први помоћник, и Миодраг Динић, док ће о додатним члановима стручног штаба на клупи нашег клуба јавност бити благовремено обавештена. Небојша Илић биће у наредној сезони генерални менаџер првог тима КК Црвена звезда“, стоји на сајту црвено-белих.
Хасан Мартин - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
После Недовића Звезди стиже још једно појачање из Грчке?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала