- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

На организаторе Вимблдона је извршен притисак, али је Американац поручио: Не заслужујем то!

© AP Photo / Kirsty WigglesworthРафаел Надал Тејлор Фриц
Рафаел Надал Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Американац Тејлор Фриц огласио се на друштвеним мрежама након што су поједини новинари, коментатори и навијачи коментарисали да би организатори Вимблдона требало да му дозволе да уместо Рафаела Надала, који се повукао због повреде, заигра у полуфиналу против Ника Кирјоса.
Тејлор је био изричит да никада не би пристао на тако нешто јер није заслужио, а и не ту врсту поклона.
Американац Тејлор Фриц уложио је последњи атом снаге у борби са Рафаелом Надалом у четвртфиналу Вимблдона у мечу који је трајао четири сата и 20 минута (6:3, 5:7, 6:3, 5:7, 6:7).
Ипак, на крају је Шпанац био тај који је славио, али на крају неће изаћи на терен против темпераментног Аустралијанца Ника Кирјоса јер је повреда - руптура стомачном мишића од седам милиметара, била јача од челничне воље и шампионског карактера Рафаела Надала.
Сазвао је ванредну конференцију у Лондону на теренима „Ол Ингланд клаба“ Надал и поручио да није у стању да се бори против Ника.
Био је то повод да бројни новинари, али љубитељи тениса, пре свега навијачи Тејлора Фрица, покрену дискусију како би организатори Вимблдона требало да пусте Американца да изађе на мегдан Кирјосу.
„Шта Вимблдон добија тиме што је Надал победио у четвртфиналу, а онда не може да игра у полуфиналу? Ништа. Тачније, тенис губи један од главних мечева у години“, поручио је коментатор Ник Карвел.
Своје мишљење изнео је у јавност и новинар Кристофер Клери.
„Дешава се баш ретко, али и даље мислим да вреди размислити. Уколико се играч повуче, као сада Надал, дубоко у Гренд слему, или пре финала неког великог догађаја, поражени би требало да има право да заузме његово место“, сматра Клери.
Брзо је прекинуо сваку полемику на задату тему Тејлор Фриц.
„Не заслужујем да будем у полуфиналу ако нисамо могао да победим Надала. Врло је просто. Такође, не волим такву врсту поклона“, изричит је био Фриц, иначе 14. рекет на АТП ранг листи.
Амерички тенисер се такође захвалио свима на огромној подршци коју је добио током свог боравка на Вимблдону.
С друге стране, Кирјос је добио прилику да се без борбе нађе у свом првом Гренд слем финалу, док ће се Новак Ђоковић и Британац Камерон Нори од 16 часова борити за двобој са Аустралијанцем који је заказан за недељу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
СПОРТ
Надалово повлачење померило термин Новаковог јуриша на финале Вимблдона
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Британска карма се зове Јелена
Рафаел Надал Тејлор Фриц - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
СПОРТ
Надал је остао без трикова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала