- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење Литванији и ЕУ: Русија ће предузети оштре мере уколико се не реши проблем са Калињинградом

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Москву
Поглед на Москву  - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
Пратите нас
Русија ће предузети оштре мере против Литваније и Европске уније ако ускоро не пронађу решење за питање транзита у Калињинградску област, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Настављамо дијалог са Европском комисијом и Литванијом. Уверавају нас да би питање требало да буде решено у најскорије време“, истакла је она.
По њеним речима, Москва рачуна на то да ће Брисел и Виљнус донети једину исправну одлуку која ће осигурати несметан транзит у Калињинградску област.
„Нећемо чекати бесконачно. Русија ће предузети оштре мере против Литваније и Европске уније. Оне су већ спремне. Решење проблема се превише одужило“, констатовала је дипломата.
Истовремено је истакла да руски економски партнери већ трпе губитке због незаконитих ограничавајућих мера које је Литванија једнострано увела.
Европска унија је обуставила теретни саобраћај из Русије у европске земље још почетком априла, али је превоз робе у Калињинградску област био изузет из тих ограничења. Забрана коју је касније увела Литванија односи се само на теретни транзит робе која је под санкцијама Европске уније. Литванска железница је обавестила Калињинградску железницу о томе да се од 18. јуна прекида превоз робе која је под санкцијама ЕУ.
Калињинград - Sputnik Србија, 1920, 07.07.2022
РУСИЈА
Матвијенко: Москва спремна на озбиљан одговор ако потраје забрана транзита робе у Калињинград
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала