- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још један српски кошаркаш у Русији – и то код тренера Србина

Драган Апић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Бивши кошаркаш Црвене звезде и Будућности Драган Апић потписао је уговор са Нижњим из Новгорода. Тако је још један српски кошаркаш кренуо пут Русије, а о свему томе Апић је говорио за Спутњик и истакао да је сарадња са Зораном Лукићем била велики разлог да прихвати понуду.
Лукић је дужи низ година у Нижњем, а има и улогу селектора репрезентације Русије, тако да је стекао велико поштовање у овој великој земљи.
Сада ће Апић сарађивати са тренером из наше земље.

„Чуо сам само лепе ствари о Нижњем Новгороду. Када сам сазнао да постоји интересовање, за сарадњу са Зораном Лукићем - за кога сам чуо само добре ствари, јако цењен и поштован тренер у Русији – што говори чињеница да је селектор репрезентације, није била тешка одлука.Очекујем напредак у игри и да научим нешто ново“, рекао је Апић у разговору за Спутњик.

Апић је овим трансфером направио важан корак у каријери, мада је у Нижњи могао и раније да оде.
„Било је неких контакта између нас и раније, било је жеље да дође до сарадње, али сада су се коначно поклопиле коцкице. Исрено једва чекам да одем, мислим да ћу се уклопити у његов начин игре, евидентно је да играчи код њега иду узлазном путањом. Надам се да ћу и ја тим стопама“, истиче Драган.
Апићу ово неће бити први пут да игра у Русији, јер је већ био члан Локомотиве. И то ће искуство свакако много да му помогне.
„Ово ми је други клуб у Русији. Био сам у Локомотиви, играо сам и ВТБ лиги са Зеленом Гором, тако да ми је позната и лига и путовања и терени широм Русије. Добар сам и са руским језиком, брзо сам га „ухватио“, мислим да ће период прилагођавања бити јако кратак", каже Апић.
А, онда и додатно појашњава.
„Мени се свидело, било ми је стварно прелепо у Краснодару. Брзо сам ухватио неке основне ствари, нисам баш неки експерт руског језика, али сам ту кошаркашку терминологију коју користимо на терену свакодневно брзо сам савладао и те неке основне ствари које су потребне за освновно функционисање. Надам се да ћу сада све додатно унапредити“.
Поред информација које је добио од Лукића, Апић се чуо и са неким бившим саиграчима који су му о новом клубу рекли само најбоље.
„Чуо сам се са Владом Драгичевићем, он је играо тамо, а и неколико играча који су сада у Нижњем су играли са мном у Локомотиви. Са њима сам остао у контакту, рецимо са Димитријем Хвостовим. Он је већ пар сезона у Нижњем, чуо сам се мало и са њим. Пренели су ми само позитивне ствари и једва чекам да упознам екипу и град и да почнемо да радимо“, истиче Апић.
Апић је каријеру почео у Вршцу, потом је играо за Црвену звезду, ФМП, Локомотиву, Сан Пабло Бургос, Будућност, Зелену Гору и од овог лета је у Нижњем.
Занимљиво је да је сличан развојни пут имао и Дејан Давидовац, добар пријатељ Драгана Апића, који ће од предстојеће сезоне носити дрес ЦСКА из Москве.
„Са Давидовцем сам играо и у Вршцу, па смо заједно у пакету у ФМП, па заједно у пакету у Црвену звезду, па ево сада у пакету и у Русију, а-ха-ха. Бићемо на раздаљини на сат и по времена лета, што је супер за Русију. Дружићемо се и тамо сигурно. Чули смо се, свакако се често чујемо и виђамо, дискутовали смо мало и правили неке планове", закључио је Апић.
Још један Србин у Русији, пратићемо Апићеве игре у екипи Зорана Лукића наредне сезоне.
Дејан Давидовац - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СПОРТ
Давидовац за Спутњик о преласку у ЦСКА: Добио сам понуду коју нисам могао да одбијем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала