- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак скаутирао Кирјоса – зна који су најјачи адути Аустралијанца

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Трећи тенисер света Новак Ђоковић каже да није лако скаутирати Ника Кирјоса уочи недељног финала Вимблдона у коме се састаје са Аустралијанцем од 15 часова у Лондону.
Док је Новак у петак играо полуфинале са Камероном Норијем, Кирјос је одмарао јер му је Надал дан раније предао њихов дуел због поврeде стомачног мишића.
Аустралијанац је на конференцији за медије рекао да између њега и Новака сада влада "братска романса" (bromance), као и да се понекад дописују путем Инстаграма. Ђоковић и Kирјос су играли два пута у каријери, оба меча 2017. године у Индијан Велсу и Акапулку, и у оба је био бољи Аустралијанац – и то са по 2:0 у сетовима.
„Донекле је неугодније скаутирати таквог играча. Играли смо пре пет година. Оба сусрета сам изгубио и тада смо играли недељу за недељом, тада нисам баш играо тенис живота. Од четири сета три су отишла у тај-брејк. Он је јако незгодан играч за сваког, талентован је, има пуно снаге у сервису и форхенду, бекхенд има раван и не греши пуно, добро се креће, поготово на трави за своју висину. Има тај став и ноншалантан и самоуверен, верује у победу против било кога, своје највеће победе је бележио против нас из врха", рекао је Ђоковић.
Бранилац титуле на Вимблдону једва чека да се састане са Кирјосом.
„Он је такав играч, свој је аутентичан и бира да игра оно што жели. Kада га посматарам као љубитељ тениса, да се издвојим из улоге његовог ривала, драго ми је што остварује свој потенцијал. Скоро десет година није успевао да допре до завршних фаза, иако сви знамо за шта је способан и колико може. Радујем се великом изазову и биће највећи до сада на турниру", закључио је Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Новак зна шта је на „талону“: Свестан сам који је улог
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Новак после 15 година сервирао Федереру „хладну освету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала