- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила положај екстремистичког батаљона „Торнадо“ и хангар с америчким хаубицама

© Sputnik / Кирилл Нортон / Уђи у базу фотографијаРуски хеликоптер Ка-52 током операције у Украјини
Руски хеликоптер Ка-52 током операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Руске ваздухопловне снаге уништиле су хангар с америчким хаубицама М777 у ДНР, а том приликом ликвидирано је до 30 украјинских милитаната који су гранатирали Доњецк, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како је прецизирано, у нападу Ваздушно-космичких снага Русије на положаје артиљеријске дивизије 72. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у подручју насељеног места Соледар ликвидирано је више од 30 одсто војника и уништена је већина артиљеријског наоружања.
У Дњепропетровској области руска војска је помоћу оружја високе прецизности уништила привремени положај екстремистички батаљон „Торнадо“. Ликвидирано је преко 40 милитаната и до 10 јединица наоружања и војне технике.
Руски авиони Су-35с и МиГ-31бм оборили су два украјинска авиона Су-25 у Николајевској области. Руска ПВО је оборила 15 украјинских дронова. Пресретнуто је шест пројектила испаљених из система „ураган“ у Харковској области и ДНР.
Руска војска је током претходног дана ликвидирала преко 75 екстремиста у Николајевској области. Уништено је и око 30 оклопних и војних возила.
Како је саопштило руско Министарство одбране, због великих губитака и дезертерства, украјинска војска попуњава бригаду територијалне одбране у Харкову затвореницима који су издржавали казну у казнено-поправним установама града.
Руска авијација и артиљерија током протеклог дана уништиле су 22 командна места, артиљерију и људство украјинске војске, укључујући два места концентрације страних плаћеника у подручју Харкова. Уништено је и пет складишта муниције у Дњепропетровској области и ДНР, као и складиште горива за војну технику у Кировоградкој области.
Последице украјинског гранатирања Ворошиловске области у Доњецку - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
РУСИЈА
УЖИВО Украјинске снаге гранатирале Доњецк, има жртава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала