- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Блинкен кроји измишљотине о изолацији Лаврова и Русије на Г20

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров са министром спољних послова Аргентине Сантјагом Кафјером на Г20
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров са министром спољних послова Аргентине Сантјагом Кафјером на Г20 - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
Пратите нас
Амерички државни секретар Ентони Блинкен кроји измишљотине, говорећи о томе да је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров био изолован на заседању Г20 на Балију, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„То је онај исти државни секретар Блинкен, који је изјавио да 'свако ко познаје Бајдена, разуме да он говори јасно и разумљиво и да је при себи'“, навела је Захарова на свом Телеграм каналу.
Она је оценила да је Блинкен сам себе отерао у самоизолацију, избегавајући низ сусрета на форуму, на којем га се већина није ни сетила.
„А сада, да бисте оправдали сопствени неуспех, градите измишљотине. Нама су испричали како сте Ви лично тражили од свих редом да 'изолују' Русију. И сви од којих сте то тражили смеју Вам се иза леђа, знајући да је актуелна америчка администрација осуђена на неславни крај“, додала је Захарова.
Састанак министара иностраних послова земаља чланица групе Г20 одржан је на Балију у Индонезији 7. и 8. јула.
Седница министара спољних послова на Г20, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
Захарова: План Групе 7 да бојкотује Русију на самиту Г20 – пропао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала