Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бивши премијер Шпаније: САД су увек биле опседнуте Косовом

© AFP 2023 / AIZAR RALDESХозе Луис Родригес Запатеро
Хозе Луис Родригес Запатеро - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Бивши председник шпанске владе Хосе Луис Родригес Запатеро казао је да подржава актуелног премијера Педра Санчеза у предлогу мароканске аутономије за Западну Сахару, и да је Косово било опсесија Сједињених Америчких Држава, преноси шпански „Ел дијаро“.
Запатеро је на питање да ли је то учињено да би се додворавали Сједињеним Америчким Државама, нагласио да Мароко никада није био опсесија САД, за разлику од такозваног Косова.
„Нико не треба да буде изненађен, јер сам се већ 2007. године јасно изразио да ми се пут ка аутономији који је понудио Мароко чинио најбољим за решење сукоба који траје 50 година. То је веома тужно, веома жалосно. Нико не треба да се чуди јер то подразумева договорно решење, мирно, без црног или белог, што су решења која увек дају најбоље резултате у политици. За скоро осам година колико сам био у влади, ако је постојала тема која се никада није појављивала у нашим дијалозима, о договорима и несугласицама са Сједињеним Државама, то је била тема Марока. Потпуно ми је лако да се сетим да је Косово било велика опсесија САД. Наравно и Латинска Америка, Авганистан, Ирак, али не - Мароко није био. И мислим да сада није“, рекао је Запатеро, пренео је „Косово онлајн“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала