- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Митрополија: Надамо се да ће они који раде на Темељном уговору одолети притисцима

© Фото : Youtube/MINA/PrintscreenЦетињски манастир
Цетињски манастир - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Митрополија црногорско-приморска саопштила је данас да одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору са Српском православном црквом (СПЦ) посматра као намеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и изразила наду да ће сви који учествују у том послу „одолети свим притисцима и истрајати до краја“ за добробит целог друштва.
У саопштењу Митрополије наводи се да црногорском друштву служи на част што извршна власт Црне Горе у последњих годину и по дана, за разлику од периода пре тога, не подржава и не охрабрује негативну политику и непријатељско настројење према Српској Православној Цркви.

„Одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору посматрамо управо на тај начин. Као намеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и да се питање досадашње дискриминације и неравноправности Српске православне цркве праведно реши“, истиче се.

Митрополија наводи да свима који учествују у овом часном послу, без обзира да ли то чине као верници или као особе привржене модерним начелима демократије и верских права и слобода, жели пун успех.
„Искрено се надамо да ће одолети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе“, закључује се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.
Потпредседни Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
РЕГИОН
Клатно у Црној Гори се помера: Ко може да сачува Абазовићеву владу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала