- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос има оружје којег се Новак „плаши“

© AP Photo / Gerald HerbertНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Уочи финала Вимблдона између Новака Ђоковића и Ника Кирјоса, епски спектакл анализирао је Крег О’Шенеси, тениски статистичар који је једно време каријере провео у и стручном штабу српског аса. О’Шенеси сматра да Кирјос има шансе да још једном победи Новака и то зато што према његовим речима српски тенисер нема решење за сервис Аустралијанца.
Био је један од фаворита да стигне до завршнице, али није велики број људи веровао да ће Ник Кирјос играти финале Вимблдона.
Новак Ђоковић од старта је био један од фаворита и ту улогу оправдао је из меча у меч, међутим Крег О’Шенеси, статистичар који је 2017. годину провео у тиму српског аса веће шансе за трофеј даје Кирјосу.
О’Шенеси је открио „тајну“ после рада са Новаком и изнео у јавност да се Новак „плаши“ сервиса Аустралијанца и да ће то бити Никово најјаче оружје.
Ђоковић и Кирјос до сада су одиграли два међусобна дуела, а као разлог због којег јје Аустралијанац славио у оба статистичар истиче сервис.
„Био сам у Новаковом тиму у оба меча, а затим ме је Новак замолио да Ников сервис ставим под микроскоп да видим да ли постоји икакав увиђаван фактор. Преклопио сам снимке Никовог сервиса по дијагонали и кроз средину и нисам пронашао никакву разлику. Новак је био уверен да мора да постоји нешто по чему се може прочитати Ников сервис, али дословно ништа нисмо пронашли. Код оба сервиса на исти начин баца лопту, а Кирјосов брзи покрет чини тај ударац да не можете да га прочитате“, сматра О’Шенеси.
Статистичар верује да се Новак плаши сервиса Кирјоса јер не уме да га прочита већ нагађа где ће завршити.
„Новак се плаши таквих сервера. То је апсолутно случај и то је очигледно јер је Новак номиновао Ника као најбољег сервера против ког је играо. Новак је морао да нагађа где ће Кирјос сервирати. А то је једна од најгорих ствари коју можете да урадите, јер вас нагађање тера да изгубите инстинкт у вашем кораку и тајмингу. Он има игру да забрине Ђоковића и оде до самог краја“, истакао је О’Шенеси.
Као проблем човек који је радио са Новаком види чак и други сервис Аустралијанца.
„Ник такође драстично мења брзину на тим другим сервисима.Тог дана у Индијан Велсу, један сервис је пао ултра-споро при 133 километара на час. Већ следећи други сервис је био ас при 202 километара на час “, подсетио је О’Шенеси.
Статистика каже са сервис јесте на страни Кирјоса који од почетка турнира до финала има невероватних 127 ас сервиса наспрам Новакових 50.
Међутим, колико је сервис на страни Аустралијанца толико се показало и да су нешто дуже размене на страни Ђоковића који боље контролише остале ударце.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Срамота Вимблдона и Британије због које је Рускиња плакала на трону /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Новак скаутирао Кирјоса – зна који су најјачи адути Аустралијанца
Јелена Рибакина, Вимблдон, шампионка - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2022
СПОРТ
Московљанка после великог успеха на Вимблдону: Никада нисам осетила нешто слично овоме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала