- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић је знао шта је „слаба тачка“

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић и Вимблдон
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, открио је да је за финале Вимблдона против Ника Кирјоса било немогуће направити припрему, али и да је српски тенисер добро знао када је прави моменат за напад.
Кирјос је до финала Вимблдона стигао сјајном игром, али и предајом Рафаела Надала за полуфинале, био је одморнији и веома инспирисан.
Као резултат тога стигао је први сет за Кирјоса, али је Ђоковић успео да преброди све препреке, као што је то учинио и после свега што је доживео у Аустралији на почетку године.
„Била је ужасна година, тешка година, нарочито за њега, али и за нас. Новак је заиста заслужио ову титулу. И није могуће припремити се за меч са Кирјосом. Кирјос је геније, он не зна шта ће урадити следеће, он нема тактику. Новак је знао да Ник постаје рањив када крене да много да прича. И када је тако морате искористити сваку прилику“, рекао је Иванишевић.
За разлику од претходних година, Иванишевић је једини стални тренер у тиму Ђоковића, пошто је Маријан Вајда напустио екипу.
„Са Маријаном сам имао половину стреса, сада имам стопроцентни стрес. Погледајте ме! Али, то је посао и веома је лепо када Новак освоји трофеј“.
Иванишевић је посебно поносан на то како је Ђоковић успео да се врати после хаоса у Аустралији.
„Ми смо очекивали од њега да се после Аустралије врати тренинзима кроз неколико недеља. Али, ствари не функционишу увек тако. Неки људи се никада не би опоравили од тога. Због свега, мислим да је херојски то што је Новак урадио, што се вратио тенису. Само му је било потребно време да се опорави и да нађе мир“, истакао је Иванишевић.
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
„Знају људи шта ми се десило... Волим вас, Србијо!“
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Ђоковић од смеха до ивице суза: Сваки пут је све важније
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић је шампион Вимблдона!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала