- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија, Кина и Иран се спремају за серију војних вежби у Латинској Америци

© AP Photo / Vahid SalemiЕлитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.
Елитни одред Кудс, на чијем челу се већ 15 година налази генерал Сулејмани, ударна је песница спољне политике Ирана, нешто као ЦИА и руски ГРУ заједно, броји око 30.000 бораца. Он се бави обавештајном делатношћу и извођењем војних операција у иностранству. Од 1979. године бавио се извођењем диверзантских акција против непријатеља Ирана као и ширењем спољнополитичког утицаја на Блиском истоку.  - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2022
Пратите нас
Руска Федерација, Кина и Иран припремају се за серију вежби великих размера у Латинској Америци, пише The Washington Free Beacon, позивајући се на аналитички Center for a Secure Free Society.
"Иран, Русија и Кина припремају серију значајних војних вежби у Латинској Америци као демонстрацију силе, што показује да оружане снаге ових земаља могу да стигну до САД“, примећује портал.
Укупно, према подацима центра, у војним маневрима под називом Sniper Frontier, поред Русије, Кине и Ирана, учествоваће још 10 земаља. Венецуела ће бити домаћин вежби средином августа.
The Washington Free Beacon истиче да су планови за ове вежбе најочигледнија демонстрација како амерички противници у региону развијају односе са Руском Федерацијом, Кином и Ираном. Тако је раније ове године венецуелански председник Николас Мадуро, у оквиру турнеје по Блиском истоку, потписао споразум на период од 20 година о сарадњи са Ираном. Портал такође подсећа да је раније Никарагва обновила одбрамбени споразум са Руском Федерацијом, дозвољавајући руској војсци приступ на својој територији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала