Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Бачена ручна бомба на кућу српске породице у Витини /фото/

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуРучна бомба бачена на кућу српске породице у Витини
Ручна бомба бачена на кућу српске породице у Витини - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Непознате особе бациле су ручну бомбу на породичну кућу Зорана Јовановића у селу Могила, у општини Витина, која пуком срећом није експлодирала, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију. Случај је пријављен полицији.
Зоран Јовановић је око поноћи чуо ударац о прозор и помислио да је реч о камену. Међутим, јутрос је приметио експлозивну направу у дворишту.
„Јасна је паралела да са нарастајућом антисрпском реториком и поступцима Приштине и Аљбина Куртија, расте и број етнички мотивисаних инцидената. Зато је крајње време да представници међународне заједнице овакве инциденте, који су могли бити кобни, схвате као најозбиљније претње и делују у складу са тим“, поручила је Канцеларија за Косово и Метохију.
У овом етнички мешовитом селу, Зоран Јовановић, окружен Албанцима, живи са супругом и двоје деце, а ноћашњи догађај унео је огроман страх и немир у породицу Јовановић, указује се у саопштењу.
© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуПрозор куће породице Јовановић на коју је бачена ручна бомба
Прозор куће породице Јовановић на коју је бачена ручна бомба - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Прозор куће породице Јовановић на коју је бачена ручна бомба
„Нема сумње да је овај напад изведен са циљем да се Зоран и његова породица заплаше и отерају са кућног прага, а да је бомба експлодирала инцидент је могао да има фаталне последице“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.
Подсећа се да су чланови породице Јовановић и раније били на мети напада, да је њиховим рођацима који живе у истој улици паљена имовина, а исписиване су и поруке мржње.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала