- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ отвара у Молдавији центар за борбу против шверца оружја из Украјине

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБрисел
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2022
Пратите нас
Европска комисија отвара у Кишињеву центар за борбу против шверца оружја и нелегалне миграције из Украјине у Молдавију и даље у ЕУ, изјавила је европска комесарка за унутрашња питања Илва Јохансон.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Драго ми је што данас можемо да покренемо ово чвориште како би помогли осигуравању безбедности у Молдавији. Ово је сјајан показатељ сарадње која укључује и наше кључне агенције у тој области – Фронтекс и Еуропол. Помоћу тог новог чворишта борићемо се против шверца нелегалног оружја, кријумчарења миграната, трговине људима, као и сајбер претњи и шверца дроге“, изјавила је европска комесарка.

Она је објаснила да преступне групе користе кризу у Украјини „у своје интересе“.
Јохансен додаје да су засад само две земље ЕУ послале у Молдавију своје експерте за борбу против илегалних токова оружја, миграната, као и наркотика из Украјине у ЕУ.

„Али формирањем овог безбедносног чворишта већ смо данас на седници Савета за унутрашње послове ЕУ добили огромну подршку од земаља-чланица. Већ је 12 земаља саопштило да желе да учествују у овом чворишту, а четири земље су одлучиле да додатно пошаљу своје стручњаке у Молдавију“, додала је европска комесарка.

По њеним речима, у Прагу ће данас бити одржана прва седница центра, а учествоваће, поред ЕК, Фронтекса, Еуропола, Молдавије и експерти за незакониту трговину ватреним оружјем из Шпаније, Румуније, Холандије, Словачке, Немачке и Француске.
Војне вежбе НАТО-а у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2022
РУСИЈА
„Шаљите још“: Украјина продаје Русији западно оружје по цени старог гвожђа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала